Τοπικά

Η ΔΑΣ ΟΤΑ καταγγέλλει τις παρατάξεις που καταψήφισαν την πρόταση της για απεργία

Η ΔΑΣ ΟΤΑ καταγγέλλει ότι στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ που έγινε χθες Πέμπτη 22 Οκτώβρη, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΔΑΚΕ έβαλαν για μία ακόμα φορά πλάτη στην κυβέρνηση της ΝΔ και τους Δημάρχους καταψηφίζοντας την πρόταση της παράταξης να προκηρυχθεί απεργία, όταν η κυβέρνηση της ΝΔ ανακοινώσει το νέο συνδικαλιστικό νόμο.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ:
Είναι οι ίδιες δυνάμεις που επανέλαβαν την πρόταση τους για μία “καλή αξιολόγηση” σέρνοντας από κοινού το χορό της “αξιολόγησης” των δημοσίων υπαλλήλων για λογαριασμό της κυβέρνησης της ΝΔ.
Μαζί τους και η ΑΣΚ-ΟΤΑ που καταψήφισε τη πρόταση για απεργιακή απάντηση στο συνδικαλιστικό νόμο, δείχνοντας για μία ακόμα φορά ότι το μέτωπο της δεν είναι με την κυβερνητική πολιτική, αλλά το εργατικό λαϊκό κίνημα που αντιπαλεύει την εκάστοτε αντιλαϊκή πολιτική.
Η κυβέρνηση της ΝΔ με τοποθετήσεις του πρωθυπουργού αλλά και στελεχών της ετοιμάζεται να φέρει έναν νόμο στα μουλωχτά και αιφνιδιαστικά. Έναν νόμο που θα ξεκινάει διώξεις απέναντι στα σωματεία μας, απέναντι στη συνδικαλιστική δράση. Ένα νόμο που θα μας απαγορεύει το δικαίωμα στην απεργία, το δικαίωμα να οργανωνόμαστε, να διεκδικούμε και να βρισκόμαστε μέσα στους χώρους δουλειάς.
Ένα νόμο με ραβασάκι του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, νόμο ιδιώνυμο δίωξης της συνδικαλιστικής δράσης.
Απέναντι σε αυτή την αντεργατική επίθεση Συνδικαλιστική Ανατροπή, ΔΑΚΕ και ΑΣΚ ΟΤΑ, κάνουν πως δεν ξέρουν για το νομοσχέδιο επειδή ακριβώς αμφότεροι θέλουν να καλύψουν τις κυβερνητικές ευθύνες. Με τον ποιο προκλητικό τρόπο δίνουν χρόνο στη κυβέρνηση και αφαιρούν χρόνο από τα σωματεία για την οργάνωση της πάλης τους.
Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζομένους με συλλογικές διαδικασίες να αποφασίσουν τη απεργιακή απάντηση στο νέο συνδικαλιστικό νόμο.

Έξω το κράτος και οι μηχανισμοί του από τη λειτουργία και τη δράση των Σωματείων!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το