Τοπικά

Γνωριμία με τη δράση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης – Ανοιχτές εκδηλώσεις στην παραλία μέχρι μεθαύριο

Εκδηλώσεις γνωριμίας του κόσμου με το έργο και τη δράση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) πραγματοποιούνται από προχθές στην παραλία, όπου οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να επιβιβαστούν και στο υπερσύγχρονο σκάφος της οργάνωσης. Οι εκδηλώσεις άρχισαν χθες και θα συνεχιστούν μέχρι και μεθαύριο, ενώ παρόμοιες δράσεις διεξάγονται σε πανελλαδικό επίπεδο.
«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, γιατί από την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων με τίτλο «πάρε θέση» έχουμε αρκετό κόσμο που έρχεται να μας γνωρίσει ακόμη καλύτερα» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΟΔ Μαγνησίας κ. Κώστας Τράγαλος και πρόσθεσε πως «η δράση της οργάνωσης είναι πολύπλευρη και περιλαμβάνει τη διάσωση στη στεριά και τη θάλασσα αλλά και την εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες. Και φέτος είχαμε πολλές καλύψεις στη θάλασσα αλλά και έρευνες για εντοπισμό αγνοουμένων».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΕΟΔ Μαγνησίας και διευθυντής εκπαίδευσης κ. Χάρης Παπαμαρκάκης τόνισε πως «το μήνυμά μας προς τους πολίτες είναι «ελάτε να προσφέρετε αυτό που μπορείτε, θέλουμε περισσότερους εθελοντές, δεν θα σας ζητήσει κανείς τίποτε παραπάνω, από αυτό που μπορείτε να κάνετε. Εμείς με αυτές τις εκδηλώσεις καλούμε τους πολίτες να έρθουν να μας γνωρίσουν, να πληροφορηθούν για τη μη ναυαγοσωστική κάλυψη, όπως είναι η ρίψη σωσιβίων. Επίσης μπορούν με μια δεκάλεπτη βόλτα να γνωρίσουν ένα από τα πιο σύγχρονα σκάφη για τη διάσωση».
Τις απογευματινές ώρες οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να επιβιβάζονται στο σκάφος που έλαβε πέρυσι η ΕΟΔ από τη Νορβηγία και το οποίο έχει ήδη χρησιμοποιηθεί πολλές φορές.
Το διήμερο 20 και 21 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί από την ΕΟΔ σεμινάριο για την εκπαίδευση των πολιτών στις πρώτες βοήθειες.
Στις 10 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η βασική σχολή εκπαίδευσης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το