Τοπικά

Γιορτή γαστρονομίας στην Πορταριά

Το 1ο Pelion Gastronomy Festival, το οποίο είναι προγραμματισμένο για το τριήμερο 27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου στην Πορταριά, φιλοδοξεί να αναδείξει την πηλιορείτικη κουζίνα και τα αγνά υλικά που παράγονται στο βουνό των Κενταύρων.
Το φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στη φάρμα Καραΐσκου, που βρίσκεται δύο χιλιόμετρα έξω από την Πορταριά. Λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια, ενώ οι επισκέπτες της, μπορούν μεταξύ άλλων να απολαύσουν μαθήματα μαγειρικής. Ο κ. Μελέτης Ανδρινός, project manager σε ξενοδοχείο της Πορταριάς, κάνει λόγο για μία γαστρονομική γιορτή. Επισήμανε δε, πως στόχος των διοργανωτών είναι να προβληθούν τα εξαιρετικά πιάτα που περιλαμβάνει η μαγειρική στα χωριά του Πηλίου και το φεστιβάλ να θεσπιστεί σε μόνιμη βάση κάθε χρόνο.

«Το φεστιβάλ θα συνδιοργανώσουν η φάρμα Καραΐσκου και η «Μαγνήτων Κιβωτός», σε συνέχεια του θεματικού έτους με τίτλο «Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων», που έγινε πρόπερσι», εξήγησε ο κ. Ανδρινός και συμπλήρωσε: «Θα έχουμε παράλληλες εκδηλώσεις, πληθώρα τοπικών προϊόντων, όπως για παράδειγμα ελαιόλαδο, βότανα, γλυκά του κουταλιού, κρασιά, μπύρες κ.ά. Οτιδήποτε παράγεται στον τόπο μας και μπορεί να προσφέρει μία ιδιαίτερη γεύση, μέσω του φεστιβάλ θα μπορέσουμε να το αναδείξουμε. Παράλληλα με τα workshops που προγραμματίζουμε, θέλουμε να βγάλουμε προς τα έξω τον γαστρονομικό πλούτο που κρύβει το Πήλιο. Όχι μόνο στους επισκέπτες που θα έχουμε, αλλά να έρθουμε και πιο κοντά οι επαγγελματίες της περιοχής. Η τοπική γαστρονομία μπορεί να αποτελέσει «εργαλείο» για την τόνωση του τουριστικού προϊόντος στο Πήλιο και τους δώδεκα μήνες του χρόνου, με την προσέλκυση επιπλέον επισκεπτών. Άλλωστε, μιλάμε για μία εμπνευσμένη κουζίνα, με μεγάλη παράδοση και εξαιρετικές γεύσεις».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, πέρα από τα εκθετήρια που θα στήσουν εγχώριοι παραγωγοί, το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει επιδείξεις μαγειρικής με τοπικές συνταγές από σεφ και σχολές μαγειρικής, γαστρονομικές βιωματικές δραστηριότητες και επιδείξεις γευσιγνωσίας και οινογνωσίας, ενώ επίσης θα δοθούν διαλέξεις από επαγγελματίες του χώρου.
Οι ετοιμασίες εισέρχονται, πλέον, στην τελική τους ευθεία, με τον κ. Ανδρινό να λέει: «Φέτος γίνεται για πρώτη χρονιά. Θέλουμε να είναι όλα στην εντέλεια, γι’ αυτό και η προετοιμασία έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό. Τώρα οι ετοιμασίες μπαίνουν στο τελικό στάδιο, ενώ παράλληλα έχουμε να «τρέξουμε» και όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες της επιχείρησης. Όμως, αξίζει τον κόπο, γιατί πιστεύουμε πολύ στην αξία της κουζίνας και των γεύσεων στο Πήλιο».
* To πρόγραμμα του 1ου Pelion Gastronomy Festival, έχει ως εξής:
Παρασκευή 27/9: 16.00-20.00 και Σαββατοκύριακο 28-29/9: 09.00-20.00. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα www.peliongastronomy.gr. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη, καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το