Τοπικά

Για τον Έβρο και το μεταναστατευτικό τοποθετήθηκε o Xρ. Μπουκώρος στην ολομέλεια της Βουλής

Με αφορμή το μεταναστευτικό και τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στον Έβρο μίλησε στην ολομέλεια της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, ζητώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του κ. Τσίπρα να τοποθετηθούν για το μείζον αυτό ζήτημα χωρίς υπεκφυγές και με συγκεκριμένες προτάσεις.

Πιο αναλυτικά, στην ομιλία του ο Χρήστος Μπουκώρος τόνισε τα εξής: «Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξιφουλκούν εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής στο μεταναστευτικό, χωρίς ωστόσο να διατυπώνουν καμία απολύτως πρόταση, λες και ήρθαμε όλοι σήμερα σε αυτή την χώρα. Πολλές μεσογειακές χώρες, τα προηγούμενα χρόνια, αντιμετώπισαν το συγκεκριμένο μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα. Ελαβαν, όμως, τα μέτρα τους και η Ισπανία και η Ιταλία και περιόρισαν τις ροές.
Τι έγινε όμως στην περίπτωση της Ελλάδας; Επί τεσσεράμισι χρόνια είχαμε μια κυβέρνηση που έλεγε «όλα ανοιχτά, σύνορα ανοιχτά, δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα, δρόμοι ανοιχτοί». Και τι έκανε αυτή η πολιτική; Δημιούργησε τους νέους δρόμους μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών. Αυτό είναι δεδομένο, το γνωρίζουμε όλοι και έχει καταγραφεί επισήμως στην ιστορία. Και βέβαια, όταν οι εξελίξεις θέτουν επιτακτικά τα ερωτήματα, οι υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις του τόπου πρέπει να τοποθετούνται και να απαντούν με σαφήνεια και ειλικρίνεια, χωρίς καμία προσπάθεια κερδοσκοπίας.

Τι γίνεται στην παρούσα φάση; Έχουμε κάποιους ανθρώπους που έχουν συγκεντρωθεί είτε ως μετανάστες, είτε ως πρόσφυγες πολέμου στα παράλια της γείτονος χώρας ή κάπου στην Νοτιανατολική Τουρκία; Ή έχουμε ανθρώπους που πιέζονται, μεταφέρονται, διατάσσονται να πάνε στα ελληνοτουρκικά σύνορα και να εισβάλουν σε μια χώρα ευρωπαϊκή, όπως είναι η Ελλάδα, που και τη φιλανθρωπία της έδειξε και το πρόσωπό της έδειξε και όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν τον ελληνορωμαϊκό ευρωπαϊκό της ανθρωπισμό.
Και ερχόμαστε σήμερα μπροστά σε μια εισβολή οργανωμένη από τον ίδιο τον κύριο Ερντογάν, και αυτό που κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση είναι να λέει ότι δεν έχουμε σχέδιο. Μπροστά στις εξελίξεις δεν λέει, αν ορθώς εφαρμόζεται αυτή η πολιτική σήμερα στη χώρα. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ήταν σήμερα στα σύνορα της χώρας με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προκαλείται από τη Νέα Δημοκρατία τρεις ημέρες τώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός να τοποθετηθεί και να πει αν είναι σωστή αυτή η επιλογή.
Ακούω από τον ΣΥΡΙΖΑ το «εσείς κυβερνάτε», αλλά όπως τόνισα στην αρχή της τοποθέτησής μου για τα κρίσιμα προβλήματα υπαρξιακού χαρακτήρα που ταλανίζουν τη χώρα, όλες οι δυνάμεις πρέπει να τοποθετούνται ειλικρινώς, επαρκώς, ευθέως και χωρίς προσπάθειες πολιτικής κερδοσκοπίας.

Προκαλείται ο κ. Τσίπρας και δεν απαντάει, αν κλείσαμε καλώς τα σύνορα. Κλείσαμε καλώς τα σύνορα, αναστείλαμε καλώς την εξέταση των αιτήσεων ασύλου, ναι ή όχι; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απαντάει. Δεν ξέρω, αν παρακολουθείτε τη σειρά 50-50 στο MEGA, αλλά ελπίζω ο πρόεδρος σας στην αποψινή συνέντευξη του στο MEGA – συμφερόντων Μαρινάκη- να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση για το αν καλώς η ελληνική κυβέρνηση έκλεισε τα σύνορα, για το αν καλώς πάγωσε την εξέταση των αιτήσεων ασύλου. Γιατί αυτή είναι η μεταβολή της πολιτικής μπροστά στα όσα επιβουλεύονται εναντίον της χώρα μας, μπροστά στα όσα σχεδιάζει εναντίον της χώρας μας ο κ. Ερντογάν που παραβιάζει κάθε έννοια καλής γειτονίας. Ας απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέλους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το