Κόσμος

Γερμανία: Παρατείνεται μέχρι το Μάρτιο το lockdown

Μέχρι τις 14 Μαρτίου αναμένεται να παραταθεί το αυστηρό lockdown στην Γερμανία όπως προβλέπει το σχέδιο συμφωνίας ανάμεσα στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και των πρωθυπουργών των 16 κρατιδίων της γερμανικής ομοσπονδίας.

Το σχέδιο θα συζητηθεί το απόγευμα της Τετάρτης 10 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις. Πάντως, δεν είναι λίγοι οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων που ζητάνε να υπάρξει χρονοδιάγραμμα για τη χαλάρωση του lockdown με την Άνγκελα Μέρκελ να ξεκαθαρίζει πως οι παιδικοί σταθμοί, τα δημοτικά σχολεία, τα κομμωτήρια και τα εμπορικά καταστήματα θα έχουν προτεραιότητα αν και εφόσον αποφασιστεί χαλάρωση. Υπενθυμίζεται πως η Γερμανία βρίσκεται σε καθεστώς lockdown μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, αλλά η εμφάνιση νέων μεταλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού έχει στείλει την ανησυχία στα ύψη.

Το σχέδιο που αναμένεται να αποφασιστεί, όπως όλα δείχνουν θα περιλαμβάνει τα εξής μέτρα:

-Οι συναντήσεις περιορίζονται στο ελάχιστο, μόνο με μέλη του ίδιου νοικοκυριού και ένα ακόμη άτομο
-Υποχρεωτική χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα καταστήματα
-Σύσταση να αποφεύγονται όλα τα περιττά ταξίδια και επισκέψεις
-Τηλεργασία και υποχρέωση μάσκας για τους υπαλλήλους των επιχειρήσεων

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει τονίζει ότι θα πρέπει ο δείκτης του επιπολασμού του κορωνοϊού να φτάσει στα 50 κρούσματα ανά 100.000 άτομα την εβδομάδα για να αποφασιστεί χαλάρωση των μέτρων, ενώ αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch, ο δείκτης είναι στο 68.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το