Αθλητισμός

Γ.Κούτσης: Με ζεστή καρδιά και κρύο αίμα πρέπει να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό η Νίκη

Η Νίκη πρέπει να έχει «ζεστή καρδιά και κρύο αίμα» στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό σύμφωνα με τον Γιώργο Κούτση. Ο τεχνικός των «κυανολεύκων» επισήμανε ότι θα γίνει ένα ανοικτό παιχνίδι ανώτερης κατηγορίας με βάση την ποιότητα των δύο «μονομάχων», ενώ υποσχέθηκε ότι η ομάδα του θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό για να νικήσει.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Γιώργος Κούτσης τόνισε ότι έχει διαπιστώσει πως η Νίκη είναι μια ομάδα από τα λαϊκά στρώματα που διψά για διάκριση. Επίσης εξήρε το έργο της Δ.Ε. λέγοντας ότι το ποδοσφαιρικό τμήμα λειτουργεί σε άψογα πρότυπα. Στη συνέχεια μίλησε για τα εξής θέματα:
Για τα υπέρ και τα κατά της Νίκης: «Αδυναμίες υπάρχουν σε όλες τις ομάδες. Έχουμε κι εμείς πράγματα που και προσπαθούμε να βελτιώσουμε με τη δουλειά που κάνουμε και η οποία είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Προσπαθούμε να εξελιχθούμε και να μη δίνουμε ούτε μία ελπίδα στον αντίπαλο ότι μπορεί να πάρει κάτι κόντρα στη Νίκη. Είναι δύσκολο να πετύχει αυτό, αλλά με υπομονή και επιμονή όλα γίνονται».

Για το αν έδωσε έμφαση στην ψυχολογία: «Αυτό είναι απαραίτητο. Έχω παίξει πάρα πολλά ντέρμπι ως ποδοσφαιριστής και γνωρίζω την πίεση που υπάρχει. Γνωρίζω και τη βαθμολογία, όμως πέρα από όλα τα άλλα είναι και μία νίκη γοήτρου και για μας και για τον αντίπαλο. Άρα λοιπόν, τα στοιχεία που έχει ένα ντέρμπι είναι συγκεκριμένα. Αυτός που το θέλει πιο πολύ, που θα δείξει μεγαλύτερο πάθος, που θα αγωνιστεί, που θα τρέξει περισσότερο εκείνος και θα το πάρει. Αυτό θα το δείξουν μέσα στο γήπεδο οι πρωταγωνιστές. Το ντέρμπι θα γείρει προς την ομάδα που έχει αυτά τα στοιχεία σε υψηλό βαθμό και θα τα βάλει μέσα στο παιχνίδι της».
Για το αν υπάρχει άγχος στη Νίκη επειδή υπολείπεται στη βαθμολογία: «Είναι πολύ νωρίς ακόμη. Γνωρίζετε ότι υπάρχει ακόμη ένα παιχνίδι μεταξύ μας στον β’ γύρο. Θα υπάρξουν αντιξοότητες και αποτελέσματα, που θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε σε ένα πιθανό στραβοπάτημα του αντιπάλου. Ασφαλώς και θέλουμε να κερδίσουμε, όπως και ο αντίπαλος, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πω ότι είναι πολύ νωρίς. Η διαφορά αυτή που υπάρχει τώρα «εξατμίζεται» πολύ εύκολα».

Για την κούραση από τα δύο σερί ματς εκτός έδρας: «Πολύ σωστά. Μας έπεσαν κάποια παιχνίδια, τα οποία ήταν και με καλούς αντιπάλους, και δε θέλαμε και την ταλαιπωρία των ταξιδιών. Φανταστείτε ότι ταξιδέψαμε στην Ιτέα τρεις ώρες να παίξουμε με μία καλή ομάδα, που έπρεπε να φέρουμε ένα αποτέλεσμα, επιστρέψαμε, καθίσαμε μία μέρα και την επόμενη πήραμε το λεωφορείο, πήγαμε στον Πειραιά να πάρουμε το καράβι, για να πάει να παίξει με μία ομάδα Σούπερ Λιγκ και να γυρίσει εδώ με τον ίδιο τρόπο την Τετάρτη. Περισσότερο αναλωθήκαμε πώς θα ξεκουράσουμε κάποια παιδιά και πώς θα διαχειριστούμε όλη αυτήν την ταλαιπωρία παρά να δώσουμε χρόνο στο τακτικό κομμάτι. Αν το κάναμε αυτό, η επιβάρυνση θα ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Άρα λοιπόν το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να διαχειριστούμε ήταν αυτό, για να είναι οι παίκτες ξεκούραστοι και να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός τέτοιου ντέρμπι. Αυτό δε σημαίνει ότι αφήσαμε και το τακτικό κομμάτι, απλώς το δουλέψαμε και με λίγο διαφορετικό τρόπο».

Για την παρουσία και φίλων του Ολυμπιακού Β: «Θεωρώ ότι και οι δύο ομάδες έχουν έναν πολιτισμό. Οι φίλαθλοι έρχονται να δουν ένα παιχνίδι και να υποστηρίξουν την ομάδα που αγαπάνε. Για μένα ήταν πολύ σωστή αυτή η απόφαση. Πρέπει ο κόσμος να βλέπει την ομάδα που αγαπάει και να μην το απαγορεύεις. Ο κόσμος πρέπει να έρχεται στο γήπεδο κι όχι να του βάζουμε εμπόδια. Η απόφαση βοηθά και τις δύο ομάδες να παρουσιάσουν ένα θέαμα αντάξιο της ποιότητάς τους και των ικανοτήτων τους. Δε γίνεται να λέμε ότι θέλουμε να γυρίσει ο κόσμος στο γήπεδο και να απαγορεύουμε την είσοδο των φιλάθλων είτε της μίας είτε της άλλης ομάδας».

Για το ποια είναι η αδυναμία του Ολυμπιακού: «Όπως εμείς, έτσι και ο αντίπαλος μας έχει παρακολουθήσει και έχει κάνει τη δική του ανάλυση. Σ’ ένα παιχνίδι όμως προκύπτουν κάποια κομμάτια που μπορεί να τα έχεις δουλέψει, αλλά είτε γιατί παίκτες-κλειδιά δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα, είτε γιατί βρέθηκαν απέναντι σ’ έναν αντίπαλο καλύτερα προετοιμασμένο, εκεί το πράγμα αλλάζει. Δεν θα μιλήσω για αδυναμίες του αντιπάλου, ούτε για τις δικές μας. Ο Ολυμπιακός έχει ποιοτικούς παίκτες, όπως κι εμείς. Θεωρώ ότι θα είναι ένα παιχνίδι όχι Γ’ Εθνικής, αλλά μεγαλύτερης κατηγορίας με βάση την ποιότητα των παικτών».

Για την απουσία των Κέρι και Αναστασίου: «Κάθε παίκτης που λείπει από μία ομάδα και έχει τραυματισμό είναι απώλεια. Ασφαλώς ο Κέρι είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Με ενδιαφέρει η υγεία του πρώτα απ’ όλα, να είναι καλά και να μπορεί να προσφέρει στην ομάδα ανάλογα με τις δυνατότητές του.
Όσον αφορά τον Αλέκο μόλις χθες (σ.σ. προχθές) άνοιξε το μάτι του. Παρ’ όλα αυτά κάπου αισθάνεσαι ικανοποίηση, όταν επηρεάζεις το ποδοσφαιρικό τμήμα να μπει μέσα και να δώσει 100% την ψυχή του. Αυτά τα δύο παιδιά έδωσαν και την ψυχή τους, δηλαδή δεν φοβήθηκαν ούτε δευτερόλεπτο και το έδειξαν. Σαφώς είναι μια άτυχη στιγμή και για τους δύο. Αυτό, όμως, που κρατώ εγώ είναι ότι με το πάθος και την αγωνιστικότητά τους αποδεικνύουν ότι είναι πραγματικοί ηγέτες».

Για τον αν σκέφτεται να χρησιμοποιήσει ξανά τον Βουκομάνοβιτς στα άκρα: «Έχουμε δοκιμάσει διάφορα πράγματα, αλλά ακόμη δεν έχουμε καταλήξει. Ο «Βούκο» πράγματι μπορεί να παίξει σαν ακραίος γιατί έχει τα προσόντα. Δεν έχω παράπονο από κανένα παιδί σε όποια θέση και αν τους έχω βάλει. Οι απαιτήσεις του συγκεκριμένου παιχνιδιού ταίριαζαν στο να βάλω τον Βουκομάνοβιτς δεξιά».

Για το αν θα αλλάξει η αγωνιστική φιλοσοφία της Νίκης στο ντέρμπι: «Όταν έχεις την μπάλα πρέπει να δείξεις επιθετικό χαρακτήρα. Όταν τη χάνεις πρέπει να δείξεις ανασταλτικό χαρακτήρα. Δεν μπορούμε να πάμε είτε στο ένα είτε στο άλλο. Και οι δύο ομάδες έχουν παίκτες που θέλουν να βγάλουν τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά μέσα στο γήπεδο. Δεν πιστεύω ότι θα γίνει κλειστό παιχνίδι, δηλαδή η μία ομάδα θα αμύνεται μόνο και η άλλη θα επιτίθεται. Θεωρώ ότι θα γίνει ανοικτό παιχνίδι, γιατί και οι δύο διαθέτουν ποιοτικούς ποδοσφαιριστές».
Για τον αγωνιστικό χώρο: «Έχουν γίνει κάποιες βελτιώσεις. Οι άνθρωποι του σταδίου και ειδικά ο κ. Μιλάνος βρίσκονται συνέχεια από πάνω. Ωστόσο απ’ ό,τι ενημερώθηκα θέλει δέκα ημέρες ακόμα. Κι εγώ είμαι ο πρώτος που λέω «ναι να ταλαιπωρηθούμε άλλες δέκα μέρες, αρκεί να έχουμε ένα γήπεδο όπου μπορούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Ο πρώτος αντίπαλος όταν πάμε εκτός έδρας είναι το γήπεδο. Είναι ανασταλτικός παράγοντας για μια ποιοτική ομάδα. Μπορεί απ’ έξω να φαίνεται πράσινο, αλλά μέσα να έχει λακκούβες και η συμπεριφορά της μπάλας να είναι διαφορετική. Στο ματς με τον ΟΦΗ η ομάδα είχε κατοχή και μάλιστα απέναντι σε ομάδα Σούπερ Λιγκ. Άρα το νούμερο ένα για εμάς αυτή τη στιγμή είναι το καλό γήπεδο».

Για τον κόσμο της Νίκης: «Ο κόσμος της Νίκης είναι υπέροχος, δεν το συζητάμε και στο δρόμο όταν βγαίνω αντιμετωπίζω την αγάπη του. Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε, όχι μόνο εγώ, αλλά πολύ περισσότερο τα παιδιά είναι ότι θα κάνουν τα δυνατά να φανούν αντάξιοι ενός τέτοιου ντέρμπι. Να αγωνιστούμε όπως ξέρουμε και να βάλουμε το πάθος που είναι απαραίτητο σε ένα ντέρμπι, ώστε ο κόσμος να δει μια ομάδα που θα αγωνίζεται για να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει. Αυτή είναι μια υπόσχεση. Εκτιμώ πως τα παιδιά έχουν λάβει το μήνυμα και θα πράξουν αναλόγως. Θέλουμε τον κόσμο όχι μόνο στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα. Μπορεί να είναι τετριμμένο αλλά το βλέπεις σε τέτοιες ομάδες, όταν μετά από ένα δυο στραβά αποτελέσματα, κατακρίνουν και κατηγορούν και το κάνουν κλίμα το χειρότερο. Ο κόσμος της Νίκης όμως έχει το μεγαλείο αυτό και ξέρω πως και στη δύσκολη θα είναι δίπλα μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το