Τοπικά

Εξηγήσεις για την δια περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρήγα Φεραίου ζητεί ο Γ. Παπαδάμ

Την αντίδρασή του στη δια περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εκφράζει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ρήγα Φεραίου Γιώργος Παπαδάμ τονίζοντας ότι τα μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού έχουν περιοριστεί και οι συνεδριάσεις έπρεπε να γίνονται οι διά ζώσης.  Σε επιστολή του στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου αναφέρει:

“Κύριε πρόεδρε,
σήμερα έλαβα την 3η συνεχόμενη πρόσκληση για την δια περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δήμου Ρήγα Φεραίου.
Δεν κατανοώ το λόγο για τον οποίο οι συνεδριάσεις δεν γίνονται δια ζώσης.
Τα 3 θέματα της συνεδρίασης αφορούν την αντικατάσταση μου σε θεσμικά όργανα μετά την παραίτησή μου, που υποβλήθηκε την 12η Αυγούστου.
Ποιός είναι ο λόγος της έκτακτης συνεδρίασης; Φυσικά μην επικαλεστούμε την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αφού ήδη τη γνωρίζαμε. Δεν προέκυψε ξαφνικά το άνοιγμα των σχολείων.
Γιατί ο δήμαρχος συναινεί σε μία τέτοια διαδικασία, τη στιγμή που και τα μέτρα για την αντιμετώπιση του covid έχουν περιοριστεί;
Μήπως και οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου τείνουν να γίνουν μόνιμα δια περιφοράς, όπως στην οικονομική επιτροπή, όπου δεν διαμαρτύρεται κανένας;
Καλώ λοιπόν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου να εκφράσουν την άποψή τους για τον προβληματισμό που καταθέτω.
Θυμίζω ότι στη διάρκεια της θητείας μου, ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, διεξήχθησαν δια περιφοράς συνεδριάσεις μόνο όταν δεν επέτρεπε η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών τις δια ζώσης συνεδριάσεις.
Γιώργος Παπαδάμ
Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος
Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το