Τοπικά

Ερώτηση Αλ.Μεϊκόπουλου: «Χωρίς αποζημιώσεις 3μιση μήνες μετά οι πληγέντες από τις πυρκαγιές εργαζόμενοι»

Σε κοινοβουλευτική Ερώτηση προχώρησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος για το γεγονός ότι παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι της Μαγνησίας που απώλεσαν τις θέσεις εργασίας τους εξαιτίας των πυρκαγιών που έπληξαν την περιοχή στο τέλος Ιουλίου, σήμερα τρεισήμισι μήνες μετά περιμένουν ακόμα τις αποζημιώσεις τους. Ο Βουλευτής επεσήμανε ότι σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί, οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που υπέστησαν καταστροφές από την πυρκαγιά θα έμπαιναν σε καθεστώς αναστολής εργασίας για ένα τρίμηνο, από τις 27 Ιουλίου έως και τις 27 Οκτωβρίου 2023 και θα λάμβαναν επίδομα 534 ευρώ για κάθε έναν από τους τρεις μήνες. Σήμερα οι δικαιούχοι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ από το επίδομα που δικαιούνται.
Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, στα τέλη Ιουλίου 2023 εκτεταμένες πυρκαγιές έπληξαν περιοχές της Μαγνησίας. Σπίτια απειλήθηκαν ενώ αγροτικές εκτάσεις, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και επιχειρήσεις καταστράφηκαν ολοσχερώς. Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει αποζημιώσεις για τους πληγέντες τόσο σε επίπεδο στεγαστικής συνδρομής και επιχορηγήσεων προς επιχειρήσεις και κτηνοτροφικές μονάδες, όσο και σε επίπεδο στήριξης των εργαζομένων που έμειναν ξαφνικά και χωρίς υπαιτιότητά τους χωρίς εργασία και εισόδημα.

«Στην τοπική ειδησεογραφία καταγράφονται καταγγελίες των ενδιαφερόμενων Σύμφωνα με τις καταγγελίες των πληγέντων εργαζόμενων, στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ δεν αναγράφονται καν μέχρι σήμερα τα ΑΦΜ των επιχειρήσεων και των εργαζομένων για να καταβληθούν τα επιδόματα των αναστολών», τόνισε ο Βουλευτής και ανέφερε ότι οι δικαιούχοι δεν λαμβάνουν καμία επίσημη ενημέρωση ούτε για το λόγο της αδικαιολόγητης καθυστέρησης καταβολής των επιδομάτων αλλά ούτε και για το τι μέλει γενέσθαι για το μέλλον της εργασίας τους και αν πρόκειται να επανασπασχοληθούν από τις επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονταν ή σε άλλες. «Τα παραπάνω δημιουργούν δικαιολογημένη ανησυχία για το αν τελικά τα κονδύλια των αποζημιώσεων είναι εξασφαλισμένα από την κυβέρνηση», επεσήμανε.
Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος σημείωσε ότι: «Η βίαιη και αναίτια απώλεια των θέσεων εργασίας τους σε συνδυασμό με την κρίσιμη οικονομική κατάσταση την οποία διανύουμε και την ραγδαία αύξηση όλων των ειδών πρώτης ανάγκης έχουν δυσχεράνει δυσανάλογα την καθημερινότητα των πληγέντων εργαζόμενων από τις πυρκαγιές στη Μαγνησίας. Η κυβέρνηση οφείλει να κάνει πράξη τα όσα υποσχέθηκε στους εργαζόμενους του Νομού και προβεί άμεσα στην αναδρομική καταβολή των οφειλόμενων επιδομάτων, αλλά και να μεριμνήσει για την εξασφάλιση της συνέχειας της εργασίας τους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το