Αθλητισμός

Επιτροπή Δεοντολογίας: Εισήγηση-βόμβα για υποβιβασμό του ΟΦΗ

Τον υποβιβασμό του ΟΦΗ και πρόστιμο-μαμούθ ύψους 3,15 εκατ. ευρώ εισηγήθηκε το ερευνητικό τμήμα στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ για εμπλοκή σε στημένο παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής περιόδου. Το επίμαχο ματς πραγματοποιήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 2017 για το πρωτάθλημα της Football League μεταξύ του ΟΦΗ και του Αιγινιακού στο Ηράκλειο και έληξε 6-0 (4-0 στο ημίχρονο) υπέρ των Κρητικών.

Η ΠΑΕ ΟΦΗ, όπως και ο Αιγινιακός, κλήθηκαν σε απολογία από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ με ένα ιδιαίτερα βαρύ κατηγορητήριο καθώς από τη σχετική έρευνα του αρμόδιου τμήματος προέκυψε, όπως αναφέρεται στην εισήγηση, ότι ο τότε πρόεδρος του ΟΦΗ Φώτης Τσάλος συμφώνησε με το Γιάννη Νώπα πρόεδρο του Αιγινιακού και μέσω αυτού με τους ποδοσφαιριστές Βασίλη Λιόλιο, Θανάση Τόλιο και Παναγιώτη Γιατζιτζόγλου να χάσει ο Αιγινιακός το παιχνίδι με διαφορά τριών τερμάτων. Οπως σημειώνεται, σκοπός της συμφωνίας ήταν η αποκομιδή οφέλους από το στοίχημα και αντίστοιχα του βαθμολογικού οφέλους για τον ΟΦΗ.

Το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας εισηγείται τόσο για τον ΟΦΗ όσο και για τον Αιγινιακό (αγωνίζεται στη Football League) ποινή υποβιβασμού, αφαίρεση έξι βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα και πρόστιμο 3,15 εκατ. ευρώ. Επίσης, η επιτροπή εισηγείται για όλους τους εμπλεκόμενους ισόβια απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και βαριά πρόστιμα.

Από την ΠΑΕ ΟΦΗ, που πλέον έχει αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς, το πρώτο ανεπίσημο σχόλιο ανέφερε: «Θα τοποθετηθούμε όταν πρέπει. Κανένα σχόλιο από την ΠΑΕ ΟΦΗ για τη συγκεκριμένη εισήγηση».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το