Τοπικά

Επίθεση Αχιλ. Μπέου εναντίον όσων «δυσφημούν την πόλη» – Τι είπε για δίκτυο ύδρευσης, Χριστούγεννα

Σφοδρή επίθεση κατά όσων με τη στάση τους «δυσφημούν την πόλη» εξαπέλυσε σήμερα ο δήμαρχος Βόλου και κάλεσε τους πολίτες με όποιο τρόπο μπορούν να διαφημίζουν τον Βόλο, ώστε να προσελκύσει η πόλη κόσμο.
Παράλληλα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, έκανε εκτενή αναφορά στα έργα της ΔΕΥΑΜΒ που βρίσκονται σε εξέλιξη για την αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης, λέγοντας, ωστόσο, ότι η επισκευή του δικτύου καθυστερεί, καθώς ακόμη τα γεωλογικά φαινόμενα βρίσκονται σε εξέλιξη και σχεδόν καθημερινά παρατηρούνται κατολισθήσεις που δυσχεραίνουν το έργο των συνεργείων. Επιπλέον, είπε ότι θα υπογραφεί την Τετάρτη σύμβαση με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τη μελέτη του έργου κατασκευής τάφρου σε όλο το μήκος του περιφερειακού, ενώ τόνισε ότι προτεραιότητα είναι η επισκευή της γέφυρας στην Άλλη Μεριά και η αποκατάσταση του δρόμου προς Κουκουράβα. Τέλος, αναφέρθηκε στη γραφειοκρατία που έχει αποτέλεσμα να καθυστερεί η εκταμίευση χρημάτων για να πληρωθούν εργολάβοι και εργάτες που συνέβαλαν στο έργο καθαρισμού της πόλης μετά τις πλημμύρες.

Επίθεση σε όσους δυσφημούν την πόλη
Ο κ. Αχιλλέας Μπέος επιτέθηκε εναντίον όσων δυσφημούν, όπως είπε, την πόλη και βλάπτουν τα συμφέροντα εργαζομένων και ιδιοκτητών στην εστίαση και τον τουρισμό. «Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν, ότι τόσο η σημερινή δημοτική Αρχή αλλά πρωτίστως εγώ, αγωνίστηκα να φέρω τον Βόλο στο προσκήνιο γιατί τόσα χρόνια ο Βόλος λειτουργούσε για τα συμφέροντα 100 οικογενειών. Κάναμε μία τεράστια προσπάθεια με τους συνεργάτες μου, το I love Volos είναι σήμα κατατεθέν, φτάσαμε στο σημείο καθημερινές στον Βόλο να μην υπάρχουν καταλύματα, οι τιμές των ξενοδοχείων να έχουν αυξηθεί κατά 30-40%, να υπάρχει μία πληρότητα στην εστίαση και ανάπτυξη μέσω του τουρισμού στην πόλη. Έχω υποχρέωση να ενημερώσω τον κόσμο, ότι είναι υπόθεση όλων μας. Εγώ κάνω την αρχή, να ενημερώσουμε όλη την Ελλάδα μέσα από ό,τι έχει δυνατότητα ο καθένας από τα κοινωνικά δίκτυα και τα μέσα ενημέρωσης, ότι ο Βόλος επανήλθε, είναι μία καθαρή, μία όμορφη πόλη και όχι να τη δυσφημούμε. Έχουμε υποχρέωση πρώτα στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας, αλλά και στην εστίαση, στον τουρισμό», ανέφερε και χαρακτήρισε «σκουπίδια της δημοσιογραφίας», πατσαβούρες» και «άπλυτους» όσους δυσφημούν την πόλη. «Σε μία περίοδο καταστροφής που και ο τελευταίος πολίτης έβαλε ένα πετραδάκι, ηλικιωμένοι καθάριζαν τα πεζοδρόμια κι εσείς τρίβατε τα χέρια σας και παρακαλάγατε να κάνει πλημμύρες να καταστραφεί η πόλη. Ντροπή σας. Δεν κάνετε κακό σε μένα, αλλά στην πόλη σας, στη γενέτειρά σας. Φτάνει πια. Δεν αλλάζει το αποτέλεσμα, αν αμφισβητείτε ο,τιδήποτε, ελάτε να κάνετε τα έξοδα και να καλύψω τα έξοδα 50-50 με τον Παπαπέτρο. Όταν πιάνω τη μάνικα δεν το κάνω για να με δει ο κόσμος, με ξέρουν σε όλο τον κόσμο. Πιάνω τη μάνικα και την σκούπα, γιατί είναι συμβολισμός, όταν ο δήμαρχος μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία, οφείλουμε να συμβάλλουμε. Αυτό θα πει αλληλεγγύη και αγάπη για την πόλη. Όσοι δεν το κάνουν δεν τους κατηγορώ. Αλλά τουλάχιστον βουλώστε το» είπε.
Μάλιστα, ο κ. Μπέος, δεσμεύτηκε ότι οι φετινές γιορτές στον Βόλο θα είναι εντυπωσιακές και η πόλη θα επιστρέψει εκεί που της αξίζει. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι για τις επόμενες δέκα ημέρες έχει προγραμματίσει να εμφανίζεται σε τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας για να συμβάλλει στη διαφήμιση του Βόλου.
Ανακοίνωσε, επίσης, ότι φέτος το θεματικό πάρκο των Χριστουγέννων θα μεταφερθεί στο πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου και μάλιστα ο ίδιος θα συναντηθεί την Τετάρτη στο αρμόδιο υπουργείο, ώστε να προχωρήσει η παραχώρηση της αρμοδιότητας του πάρκου στον δήμο. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου και αύριο Τρίτη αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι καλλιτέχνες που θα παραβρεθούν στην έναρξη των εκδηλώσεων στις 30 Νοεμβρίου και στα φαναράκια στις 26 Δεκεμβρίου.

Τι θα γίνει με το δίκτυο ύδρευσης
«Για μένα κανονικότητα είναι όταν κλείνει το νερό στις 11 το βράδυ. Σε πολλές χώρες γίνεται αυτό για διάφορους λόγους. Όταν έχεις 18 ώρες τη μέρα κανονική ροή, δεν σημαίνει ότι έχεις πρόβλημα. Προσπαθούμε πάντως να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν την 24ωρη χρήση νερού και θα το καταφέρουμε πολύ σύντομα» δήλωσε ο δήμαρχος Βόλου. Ο ίδιος ανέφερε ότι την περασμένη Τρίτη έγινε συνάντηση στο γραφείο του κ. Χρήστου Τριαντόπουλου παρουσία γενικών γραμματέων, υπουργών, στελεχών του δήμου και της ΔΕΥΑΜΒ. Εκεί, κατατέθηκαν ολοκληρωμένα αιτήματα και έγινε συνολική παρουσίαση των ζημιών και καταγραφή των προτεραιοτήτων για την αποκατάστασή τους. Ο δήμος Βόλου, ανακοίνωσε ο κ. Μπέος, θα αναλάβει σταδιακά την αποκατάσταση και ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι τα έργα που θα κατασκευαστούν θα είναι αποτελεσματικά και θα ληφθούν υπόψη οι νέες ανάγκες που έχουν προκύψει.
Γεωλογικά, είπε ο δήμαρχος Βόλου, δεν έχει ολοκληρωθεί η καταστροφή, καθώς οι κατολισθήσεις συνεχίζονται, γεγονός που δυσχεραίνει και καθυστερεί το έργο των συνεργείων, αφού καθημερινά εμφανίζονται προβλήματα. Ωστόσο, ο κ. Μπέος δήλωσε πολύ περήφανος που τα συνεργείς της ΔΕΥΑΜΒ κατόρθωσαν να έχει νερό το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου μέσα σε πέντε μέρες, τόνισε, όμως, ότι ακόμη όλα τα έργα είναι προσωρινά λόγω των κατολισθήσεων.

Τάφρος στον περιφερειακό
Ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα υπογραφεί η μελέτη για το έργο κατασκευής αντιπλημμυρικής τάφρου, κατά μήκος του περιφερειακού. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο και επιπλέον περιλαμβάνει το οικόπεδο του ΟΣΕ στην Αγριά, καθώς και δεύτερη μελέτη για σημεία στη Δημητριάδος, στη Λαμπράκη, στην περιοχή του Παλιού Λιμεναρχείου και της Νεάπολης, που θα πρέπει να ανακατασκευαστούν, ώστε να αποφευχθούν νέες καταστροφές.
Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο δήμαρχος θα συναντηθεί με τους αρμόδιους υπουργούς για να τεθεί το πρώτο χρονοδιάγραμμα και σχέδιο για τη γέφυρα της Άλλης Μεριάς και τον δρόμο της Κουκουράβας. Στις 5 Δεκεμβρίου παραδίδεται η μελέτη της Κουκουράβας και της Άλλης Μεριάς και αμέσως μπαίνουν εργολάβοι.
Η αρχική εκτίμηση των ζημιών είναι περίπου στα 220 με 230 εκατομμύρια ευρώ και ο κ. Αχιλ. Μπέος δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν αλλά έργα υποδομών, που θα έχουν ανταπόκριση και αντοχή σε άλλες φυσικές καταστροφές. Παράλληλα, υποδομές για φυσικές καταστροφές θα προβλεφθούν και στα νέα έργα, όπως το Μουσείο της Αργούς.

Τηλεμαραθώνιος για τους πληγέντες
Σε εξέλιξη, εξάλλου, βρίσκονται οι διαδικασίες για τη διεξαγωγή τηλεμαραθωνίου προκειμένου να εξευρεθούν χρήματα, τα οποία θα δοθούν σε ανθρώπους που υπέστησαν μεγάλες ζημιές από τις πλημμύρες. Το κανάλι που θα τον φιλοξενήσει έχει βρεθεί, όπως και οι καλλιτέχνες που θα τον πλαισιώσουν, απομένει, όμως, σύμφωνα με τον κ. Μπέο, η νομική κατοχύρωση.

Η γραφειοκρατία καθυστερεί τις πληρωμές
Ο δήμαρχος Βόλου δεσμεύτηκε, επίσης, ότι μέχρι αύριο θα γίνουν οι πληρωμές των εργατών και των εργολάβων που συνέβαλαν στην αποκατάσταση της πόλης και απέδωσε τις καθυστερήσεις στη γραφειοκρατία, χαρακτηρίζοντας «ντροπή» τις δαιδαλώδεις διαδικασίες που απαιτούνται.
Συνολικά ο δήμος Βόλου και η ΔΕΥΑΜΒ θα λάβουν 30 εκατ. ευρώ για τον σκοπό αυτό. Ήδη, τα πρώτα 5 εκατ. έχουν κατατεθεί στη ΔΕΥΑΜΒ που έχει αρχίσει τις πληρωμές, ενώ άλλα 3 εκατομμύρια ευρώ πρόκειται να λάβει ο δήμος Βόλου. «Αν δεν πληρωθούν σήμερα, αύριο θα πληρώσω τους εργάτες εγώ από την τσέπη μου» είπε ο κ. Μπέος.
Τέλος, ευχαρίστησε επιχειρηματίες και επιχειρήσεις που βοήθησαν την πόλη στις δύσκολες στιγμές που πέρασε, αναφέροντάς τους ονομαστικά. Πρόκειται για τους Γιάννη Βαρδινογιάννη, Γιάννη Αλαφούζο, Βαγγέλη Μαρινάκη, Δημήτρη Μελισσανίδη, Μάριο Ηλιόπουλο, την 3Ε, την ΑΓΕΤ, την ΙΝΤΡΑΚΑΤ και τους ΑΧΕΠΑΝΣ. Επίσης, ο κ. Βαγγ. Μυτιληναίος δεσμεύτηκε ότι θα χρηματοδοτήσει ο ίδιος τη γέφυρα της Άλλης Μεριάς. «Ποτέ δεν ήμουν αγνώμων και αχάριστος, εκ μέρους των πολιτών θέλω για πολλοστή φορά να τους ευχαριστήσω γιατί όλοι τους έβαλαν ένα λιθαράκι να βοηθήσουν σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές και η πόλη σιγά – σιγά να επανέλθει όσο πιο ανώδυνα μπορεί» τόνισε ο κ. Μπέος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το