Ελλάδα

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ: Με παραπομπή Τσίπρα θα αποκαλυφθεί το μέγεθος του σκανδάλου

Στην Κουμουνδούρου επιμένουν ότι η προανακριτική επιτροπή, εφόσον συγκροτηθεί, θα πρέπει να συμπεριλάβει και τον πρώην πρωθυπουργό.

Δεν αλλάζει γραμμή ο ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Novartis κι επιμένει να προκαλεί τον Κ. Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει ευθέως τον Αλ. Τσίπρα συμπεριλαμβάνοντας και το πρόσωπό του πρώην πρωθυπουργού σε εξεταστική ή προανακριτική επιτροπή.

Για την αξιωματική αντιπολίτευση η συγκρότηση εξεταστικής ή η παραπομπή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε Ειδικό Δικαστήριο θα αποκαλύψει το μέγεθος του σκανδάλου της Novartis αλλά και της απάτης -όπως λένε στην Κουμουνδούρου- των γαλάζιων στελεχών.

Το θέμα της Novartis αναμένεται να συζητηθεί και στην σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα, που επισήμως έχει ως αντικείμενο την προετοιμασία του κόμματος για την Κεντρική Επιτροπή της Κυριακής. Σ’ αυτήν την συνεδρίαση εξάλλου θα καθοριστεί και ο οδικός χάρτης για την διεύρυνση του κόμματος και τις μαζικές εγγραφές νέων μελών.

Στην Κουμουνδούρου επιμένουν ότι η προανακριτική επιτροπή εφόσον συγκροτηθεί θα πρέπει να συμπεριλάβει και τον πρώην πρωθυπουργό και όχι μόνο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλο και επαναλαμβάνουν ότι κεντρικός στόχος είναι ο αποπροσανατολισμός από το πραγματικό σκάνδαλο. Ποιο είναι αυτό;  Σύμφωνα με την γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη το πραγματικό σκάνδαλο Novartis βρίσκεται στην δικογραφία που αφορά τον πρώην υπουργό Υγείας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδο. Η κ. Γεροβασίλη θεωρεί ότι δεν είναι καθόλου τυχαίος ο χρόνος διαβίβασης της δικογραφίας για την δήθεν «σκευωρία» στη Βουλή, καθώς συμπίπτει χρονικά με την εξέταση από την αρμόδια Επιτροπή της, του αιτήματος της εισαγγελέως διαφθοράς για την άρση της ασυλίας Λοβέρδου. Σύμφωνα δε με το σχετικό πόρισμα ο πρώην υπουργός πρόκειται να διωχθεί για το κακούργημα της δωροληψίας, καθώς σε αυτό περιγράφονται οι υπερτιμολογήσεις των φαρμάκων οι οποίες εγκρίθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Λοβέρδου.

Ως εκ τούτου ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για προσπάθεια απόκρυψης της πραγματικής δικογραφίας περί το σκάνδαλο και εμφάνισης μία ψευδοδικογραφίας αυτής των Σαμαρά-Βενιζέλου που αναφέρεται σε αστήρικτες αιτιάσεις περί σκευωρίας. Επιπλέον θεωρεί ότι πρόκειται για ένα τέχνασμα ούτως ώστε μέσω της συζήτησης για τον κ. Παπαγγελόπουλο να στοχοποιείται ευθέως ο Αλέξης Τσίπρας.  «Είναι ένα τρικ» της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη εκτίμησε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Στην επιχειρηματολογία της η Κουμουνδούρου επιμένει στις αντιφάσεις στην οποίες πέφτει η κυβερνητική παράταξη. Όπως για παράδειγμα σημειώνει η τομεάρχης Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου «ή ο κ. Σαμαράς είναι συκοφάντης και δεν υφίσταται ζήτημα σκευωρίας ή ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έστησαν μία ολόκληρη σκευωρία. Και τα δύο δεν μπορούν να ισχύουν».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το