Τοπικά

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων: Η μειοψηφία στην κεφαλή της πορείας του Σαββάτου αναζητούσε αίμα αστυνομικού

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας καταγγέλλει πως οργανωμένοι κουκουλοφόροι πραγματοποίησαν  δολοφονική, απρόκλητη και αναίτια επίθεση στην πορεία κατά της καύσης σκουπιδιών με σκοπό να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και να αφήσουν την επίγευση της αστυνομικής βίας, σβήνοντας το κοινωνικό μήνυμα της διαμαρτυρίας που αφορά όλους μας.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση για όσα διαδραματίστηκαν στην ΑΓΕΤ αναφέρει:

“Παρακολουθώντας διακριτικά, από απόσταση και με σεβασμό την αγωνιώδη προσπάθεια των πολιτών του Βόλου, εδώ και αρκετό καιρό, που διαδηλώνουν ειρηνικά, προβάλλοντας τα αιτήματα τους, που αφορούν και προβληματίζουν όλους μας, με τρόπο όμορφο και στοχευμένο, αίσθηση και αποτροπιασμό μας προκάλεσαν τα γεγονότα που συνέβησαν χθες από τα άτομα που τέθηκαν στην κεφαλή της υπόλοιπης ειρηνικής πορείας και που τελικώς με την προβοκατόρικη, άνανδρη, αναίτια και δολοφονική επίθεση εναντίον του Αστυνομικού Διευθυντή Μαγνησίας και των συναδέλφων που στέκονταν δίπλα του, δεν άφησαν τους υπόλοιπους, που δεν ήθελαν να σκοτώσουν Αστυνομικούς, πάρα μόνο να διαδηλώσουν ειρηνικά, να ολοκληρώσουν την πορεία τους.

ΑΡΑΓΕ ΓΙΑΤΙ??

Γιατί με το που έφτασαν στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ και ενώ όλες οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν διακριτικά οπισθοχωρήσει και ήταν μη ορατές από το πλήθος για να μην προκαλέσουν και για να αφήσουν τους συμμετέχοντες στη πορεία, να εκφράσουν το νόμιμο τους αυτό δικαίωμα, το μπλοκ που είχε τεθεί στη κεφαλή αναζήτησε αίμα Αστυνομικού με τόση αγωνία ανοίγοντας τα κεφάλια δύο συναδέλφων μας και τραυματίζοντας άλλον έναν, προκαλώντας έτσι τεχνηέντως επεισόδια, μη σεβόμενο καν τον εδώ και ένα χρόνο τίμιο και διαρκή αγώνα των πολιτών του Βόλου για την υγεία όλων μας? Μήπως αυτό ήθελε να πετύχει αυτή η μειοψηφία εις βάρος των χιλιάδων πολιτών που δηλώνουν ειρηνικά παρόντες σε αυτό τους τον τίμιο αγώνα?

Μήπως ο Αστυνομικός Διευθυντής και οι συνάδελφοι που στέκονταν δίπλα του υπέγραψαν την περιβόητη σύμβαση και δεν το γνωρίζαμε?? Σαφέστατα και όχι… Αλλά κάποιος εύκολος στόχος έπρεπε να πληρώσει …και ποιός ήταν πάλι αυτός…οι αστυνομικοί και οι οικογένειές τους, που ακόμη φυλάνε τα σύνορα του Έβρου κάνοντας περήφανους τους ακρίτες μας αλλά και όλη την Ελλάδα. Τους ακρίτες μας που καθημερινά δείχνουν την αγάπη και την ευγνωμοσύνη τους σε μας, που κάποιοι μας ανοίγουν τα κεφάλια επειδή απλά δεν ταιριάζουμε με την ιδεολογία τους..

Ήταν λοιπόν δεδομένο, από την εμπειρία χρόνων, πως το μάρμαρο της διαμάχης τρίτων θα το πλήρωναν Αστυνομικοί γιατί πολύ απλά κάποιοι νομίζουν πως αυτή τους η εγκληματική δράση δεν θα φέρει νόμιμη αντίδραση.

ΝΟΜΙΖΑΝ.

Καταδικάζουμε λοιπόν απερίφραστα την αναίτια και απρόκλητη αυτή επίθεση, που είχε ως αποτέλεσμα να λήξει, πριν καν αρχίσει η μεγάλη αυτή σε όγκο και παλμό ειρηνική πορεία των υπόλοιπων υγιώς σκεπτόμενων πολιτών και η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του Αστυνομικού Διευθυντή Μαγνησίας, του ήρωα Αρχιφύλακα που με αυτοθυσία έσωσε τη ζωή του Αστυνομικού Διευθυντή, του Β΄ Υποδιευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης και ενός ακόμη Αρχιφύλακα προερχόμενου από την ίδια πόλη, στους οποίους ευχόμαστε περαστικά και δηλώνουμε απερίφραστα την δικαστική και προσωπική μας συμπαράσταση.

Είμαστε πολίτες του Βόλου, τα παιδιά μας συμμετέχουν σε πολλές από τις διαμαρτυρίες και πορείες που έχουν πραγματοποιηθεί, ενώ αυτοί που πραγματοποίησαν αυτή την δολοφονική, απρόκλητη και αναίτια επίθεση ήταν κουκουλοφόροι οργανωμένοι με σκοπό να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και να αφήσουν την επίγευση της αστυνομικής βίας, σβήνοντας το κοινωνικό μήνυμα της διαμαρτυρίας που αφορά όλους μας..

ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ..”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το