Ελλάδα

Οι Έλληνες διασωθέντες από τα πλοία «San Giorgio» και «Durand de la penne» είναι ασφαλείς

ελληνες

Τα στοιχεία των Ελλήνων διασωθέντων επιβατών και πληρώματος του «Norman Atlantic», όπως διαβιβάστηκαν από τους πλοιάρχους των πλοίων «San Giorgio» και «Durand de la penne» έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Όλοι οι επιβαίνοντες παραμένουν ασφαλείς στα δύο πλοία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Νίκος Λαγκαδιανός, ανακοίνωσε ότι η λίστα με τους 95 διασωθέντες του Norman Atlantic, όπως επίσημα διαβιβάστηκαν από τους πλοιάρχους των πλοίων Saint Giorgio και Duran Den La Pena στο ενιαίο κέντρο συντονισμού έρευνας και διάσωσης του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος www.hcg.gr.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 81 εξ αυτών βρίσκονται ασφαλείς στο San Giorgio και 14 στο Duran Den La Pena που είχαν σπεύσει στην περιοχή για την επιχείρηση. Παράλληλα, 86 Έλληνες διασωθέντες έχουν ήδη αποβιβασθεί με ασφάλεια σε ελληνικό έδαφος.

Στις 2 το μεσημέρι ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής θα δώσει όλες τις επιμέρους λεπτομέρειες για την υπόθεση Norman Atlantic σε συνέντευξη Τύπου.

Πάντως, εκπρόσωπος της ΑΝΕΚ μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με τις λίστες επιβατών, τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι έχουν δοθεί επίσημα από την εταιρεία στην ιταλική ακτοφυλακή εξακολουθεί να υπάρχει κομφούζιο με ευθύνη των ιταλικών Αρχών.

Όπως τόνισε, παρά το ότι η εταιρεία επικοινωνεί τηλεφωνικά με Έλληνες επιβάτες του Norman Atlantic στο πλοίο Saint Giorgio, οι ιταλικές Aρχές δεν έχουν τα ονόματά τους στη λίστα. Πρόσθεσε επίσης ότι στο πλοίο βρίσκονται συνολικά περίπου 200 άτομα- επιβάτες του Norman Atlantic τους οποίους θα αποβιβάσουν αύριο οι Ιταλοί σε κάποιο ιταλικό λιμάνι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το