Τοπικά

ΕΚΒ – Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ : “Τα μηνύματα του παρελθόντος, οδηγό για το μέλλον” – photos

Με κατάθεση στεφάνων στο Ταχυδρομείο , τίμησε το ΕΚΒ, το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ, πρωτοβάθμια σωματεία κι εκπρόσωποι φορέων και πολιτικών κομμάτων, την εργατική Πρωτομαγιά φέτος στον Βόλο.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Γραμματέας του ΕΚΒ Δημήτρης Βασιλείου “Το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Η δικαιοσύνη, η ισότητα, η ειρήνη, είναι πράγματα που μας απασχολούν όλους και τα ζούμε στην καθημερινότητα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα μηνύματα του παρελθόντος, θα αποτελέσουν οδηγό για το μέλλον. Πρέπει να καταλάβουν όλοι, ότι ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πάρα πολλά και ο διχασμός δεν πρέπει να είναι κοντά. Ελπίζουμε και ευελπιστούμε η εργατική Πρωτομαγιά να αποτελέσει την αφετηρία, για να μπορέσουμε όλοι μαζί, να πάρουμε πίσω, αυτά τα οποία μας έχουν πάρει. Το δικαιούμαστε και ελπίζουμε η ειρήνη να πρυτανεύσει σε όλο τον κόσμο για να μην υπάρχουν τα προβλήματα σε όλους μας”.

Από το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας ο Λεωνίδας Αναστασίου , εργαζόμενος στο Νοσοκομείο Βόλου, τόνισε σε δηλώσεις του “136 χρόνια μετά τη θυσία των εργατών στο Σικάγο, γιορτάζουμε την εργατική Πρωτομαγιά, έχοντας μπροστά μας πολλά προβλήματα για τους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Θα πρέπει πλέον να σταματήσει η αδιαφορία της κυβέρνησης, απέναντι στα τεράστια προβλήματα των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα. Δεν μπορεί να συνεχίζεται η οικονομική καταρράκωση όλων αυτών των εργαζομένων, να τρέψει ο πληθωρισμός σχεδόν στο 10%, μετά τις αυξήσεις που έγιναν τους τελευταίους μήνες λόγω και του πολέμου, σε όλα τα προϊόντα και να μην ακούγεται τίποτα για αύξηση στους μισθούς μας. Δεν μπορεί να καλύπτονται οι θέσεις στον δημόσιο τομέα μόνο με συμβασιούχους και να μην υπάρχουν μόνιμες προσλήψεις, κάτι που υπονομεύει τη σωστή οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών του Δημοσίου”.

Ο κ. Αναστασίου αναφέρθηκε και στα προβλήματα των υγειονομικών επισημαίνοντας ότι “Δεν μπορεί να μην δίνεται μια λύση στο πρόβλημα των υγειονομικών που είναι σε αναστολή εδώ και μήνες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας και να ιδιωτικοποιείται ο ΕΦΚΑ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το