Πολιτισμός

Εκδήλωση υπογραφής του νέου βιβλίου του Δ. Ταουκίδη «Μεγάλα Μυστικά»

Εκδήλωση υπογραφής του νέου βιβλίου με τίτλο «Μεγάλα Μυστικά» (Εκδόσεις Παρισιάνου) του Δημήτρη Ταουκίδη πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα.
Ο ήρωας του βιβλίου, ο Αχιλλέας, είναι ένα παιδί σαν όλα τα άλλα. Του αρέσει πολύ το γάλα και φροντίζει να πίνει όσο μπορεί. Αυτή είναι και η αφορμή για να εκτυλιχτεί η ιστορία γύρω από έναν αυτόματο πωλητή γάλακτος, που μετατρέπεται σε ένα μαγικό πέρασμα.
Αυτή η ιστορία είναι τρυφερή και συνάμα χιουμοριστική. Με οδηγό τη φαντασία, η ιστορία ξεδιπλώνεται ανάμεσα σε δύο παράλληλους κόσμους, εκείνου του πραγματικού και του φανταστικού. Μια ιστορία που έχει στόχο, όχι μόνο να γνωρίσουν τα παιδιά καλύτερα και να αγαπήσουν τα αγροτικά ζώα παραγωγής, αλλά και να βοηθήσει τους μικρούς και τους μεγάλους αναγνώστες να δραπετεύσουν από τη σύγχρονη πραγματικότητα και να χωθούν στο πι και φι σε έναν παράλληλο φανταστικό κόσμο, γεμάτο με πράσινα λιβάδια. Ιδιαίτερη είναι και η εικονογράφηση του βιβλίου από τον Γιώργο Σγουρό, ο οποίος τονίζει με τον καλύτερο τρόπο τις χιουμοριστικές στιγμές.

Το βιβλίο αυτό φαντάζει το ιδανικό παραμύθι για bedtime story. Εκείνη την ώρα όπου τα παιδιά δημιουργούν τα πιο μαγικά όνειρά τους. Επίσης μέσα από την γαλακτο-κωμική ιστορία δίνεται το καλύτερο έναυσμα για να αγαπήσουν τα παιδιά το γάλα!
Μέσα από την ανάγνωσή του ο εκπαιδευτικός θα έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει το θέμα των αγροτικών ζώων παραγωγής σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και συζητήσεων με τα παιδιά, καθώς και να καλλιεργήσει την ευαισθησία και την ενσυναίσθησή τους. Παράλληλα στο πλαίσιο της συναισθηματικής αγωγής, τα παιδιά γνωρίζουν και κατανοούν αξίες όπως την αγάπη και τη φιλία.
Ο Δημήτρης Ταουκίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, την άνοιξη του 1982. Σπούδασε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και συνέχισε τις σπουδές του στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Ως μηχανικός ασχολείται κυρίως με θέματα που αφορούν στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και προσπαθεί να πείθει τους σύγχρονους Δον Κιχώτες πως δεν πρέπει να μάχονται τις Ανεμογεννήτριες. Ως μηχανικός παιδικών βιβλίων πάλι, του αρέσει να κατασκευάζει λέξεις και να τις συναρμολογεί σε ιστορίες.
Το πρώτο βιβλίο του Δημήτρη είναι «Ο Γιατρός Κλόουν», σε εικονογράφηση του Θοδωρή Τιμπιλή (Εκδόσεις Παρισιάνου, 2017), ένα βιβλίο αφιερωμένο σε εκείνους που, είτε είναι γιατροί είτε όχι, φορούν μια κόκκινη μύτη στο πρόσωπό τους και επισκέπτονται τα βράδια τις παιδιατρικές κλινικές των ογκολογικών νοσοκομείων, προκειμένου να προσφέρουν το γέλιο, τη χαρά και τη διασκέδαση στα παιδιά που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Η δεύτερη συγγραφική του απόπειρα είναι «Ο μικρός Μακαρονομάχος», σε εικονογράφηση του Γιώργου Σγουρού (Εκδόσεις Παρισιάνου, 2018), το πρώτο παιδικό βιβλίο ζυμαρικών. Πρόκειται για ένα βιβλίο που δεν είναι σαν όλα τα άλλα και αυτό γιατί δεν γράφτηκε σε κάποιο γραφείο, αλλά πάνω στον πάγκο της κουζίνας, μπροστά από τα ράφια ζυμαρικών των σούπερ μάρκετ, μέσα στα μενού και τους καταλόγους μιας αυθεντικής ιταλικής τρατορίας!
Σήμερα, ο Δημήτρης ζει και εργάζεται στην Αθήνα, συνεχίζοντας να ψάχνει ιδέες για παραμύθια, όπου και αν σταθεί…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το