Τοπικά

Δυστύχημα στο Ριζόμυλο: Αναβλήθηκε η δίκη για το ελαφρυντικό του οδηγού

Για τις 21 Μαρτίου 2023 αναβλήθηκε η δίκη του 31χρονου κατηγορούμενου σε ότι αφορά το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα που έγινε στο Ριζόμυλο τον Ιούλιο του 2014.

Σήμερα στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων παραβρέθηκε ο δικηγόρος και οι οικογένειες των τριών νεαρών παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο δυστύχημα στο Ριζόμυλο στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας-Βόλου στις 23 Ιουλίου του 2014 όταν το φορτηγό του κατηγορούμενου βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το όχημα που οδηγούσε ο 21χρονος Φίλιππος και στο οποίο επέβαιναν επίσης οι δύο αδερφές, η 18χρονη Ιωάννα και η 20χρονη Κατερίνα.

Θυμίζουμε ότι ο οδηγός, το 2021 καταδικάστηκε από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο σε 5,5 χρόνια φυλάκιση εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Γι’ αυτό το ελαφρυντικό ο δικηγόρος των οικογενειών έκανε αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο η οποία έγινε δεκτή και έτσι η υπόθεση επέστρεψε πίσω στη Λάρισα για να εξεταστεί εκ νέου το ελαφρυντικό από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων. Ωστόσο η πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορουμένου κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο αίτημα αναβολής καθώς ο κατηγορούμενος δεν μπόρεσε να παραστεί για λόγους υγείας.

Να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος δεν παρέστη ούτε στο πρωτοβάθμιο αλλά ούτε και στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο και αυτό επεσήμανε σήμερα στο δικαστήριο και η πολιτική αγωγή η οποία πρότεινε να μη γίνει δεκτό το αίτημα της αναβολής.

Το δικαστήριο εν τέλει έκανε δεκτό το αίτημα και όρισε νέα δικάσιμο για τις 21 Μαρτίου του 2023.

Πηγή: larissanet.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το