Τοπικά

Δυο 40χρονες μητέρες επέστρεψαν στα θρανία και βλέπουν το μέλλον στα φυτικά καλλυντικά “Θ”

Οι δύο γυναίκες και συνάμα μητέρες Δήμητρα Πετρακάκη  και Ευδοξία Παπαδημητρίου φοίτησαν φέτος στην ειδικότητα «Βοηθών Φαρμακείου» του  τομέα υγείας πρόνοιας και ευεξίας  του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας
Οι δύο γυναίκες και συνάμα μητέρες Δήμητρα Πετρακάκη και Ευδοξία Παπαδημητρίου φοίτησαν φέτος στην ειδικότητα «Βοηθών Φαρμακείου» του τομέα υγείας πρόνοιας και ευεξίας του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

Στα θρανία επέστρεψαν για την απόκτηση πολύτιμης γνώσης στον τομέα των φυτικών καλλυντικών, σαπουνιών και ελαίων, όπου ενδιαφέρονται οι δύο γυναίκες και συνάμα μητέρες κ.κ. Δήμητρα Πετρακάκη και Ευδοξία Παπαδημητρίου οι οποίες φοίτησαν φέτος στην ειδικότητα «Βοηθών Φαρμακείου» του τομέα υγείας πρόνοιας και ευεξίας του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας.
Οι δύο γυναίκες αποφοίτησαν πριν αρκετά χρόνια από το 5ο Γενικό Λύκειο Βόλου, αλλά πλέον κάνουν νέα σχέδια η υλοποίηση των οποίων περνάει και μέσα από τη φοίτηση στην επαγγελματική εκπαίδευση.
Φέτος ήταν ο πρώτος χρόνος φοίτησής τους στο σχολείο κάνοντας εργαστηριακά μαθήματα και θα συνεχίσουν την προσπάθεια.
Συναντήσαμε τις δύο 40χρονες που είναι και φίλες μεταξύ τους στην έκθεση μαθητικών έργων που πραγματοποιήθηκε στην παραλία της πόλης και αφορούσε την επαγγελματική εκπαίδευση.
Μπροστά στον πάγκο με τα διάφορα είδη από φυτικά καλλυντικά που εκτίθεντο, μας μίλησαν για τις επιδιώξεις τους και πώς νιώθουν φοιτούν ξανά στο σχολείο έχοντας βέβαια και πολλές οικογενειακές υποχρεώσεις.
«Στόχος μας είναι να λάβουμε το πτυχίο του βοηθού φαρμακείου και να δραστηριοποιηθούμε στον τομέα των φυτικών καλλυντικών, ελαίων και σαπουνιών. Θέλουμε να το εξελίξουμε. Είμαστε φίλες μεταξύ μας και έχουμε ήδη παρακολουθήσει σεμινάρια.
Μπροστά στο τραπέζι εκτίθεντο τα προϊόντα που δημιουργήθηκαν στο σχολείο, όπως βαλσαμέλαιο, χαμομημέλαιο, έλαιο με φασκόμηλο, έλαιο κανέλλας, λεβάντας που μπορεί να προστεθούν σε κρέμες, αλοιφές και να έχουν γενικότερη χρήση. όλα ήταν δημιουργήματα από το χημείο του σχολείο.
Οι ίδιες λένε ότι ήταν πολύ αναζωογονητικό που επέστρεψαν στο σχολείο, στα θρανία και τα εργαστήρια για να ασχοληθούν με μια ειδικότητα που τους ενδιαφέρει πολύ.
«Μαθαίνουμε κάτι που μας αρέσει και πιστεύουμε ότι θα είναι πολύ χρήσιμο και για τη συνέχεια» μας ανέφεραν οι δύο γυναίκες που είναι και μητέρες.
Καθημερινά πήγαιναν φέτος στο σχολείο παρακολουθώντας βέβαια τα μαθήματα ειδικότητας έχοντας ιδιαίτερο μεράκι και πίστη στο στόχο
Ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας κ. Βάιος Λιαπόπουλος υπογράμμισε πως στο σχολείο φοιτούν πολλοί απόφοιτοι Λυκείου,, που αποφάσισαν να επιστρέψουν στα θρανία για να λάβουν πολύτιμη γνώση σε μια ειδικότητα για την οποία ενδιαφέρονται ιδιαίτερα.
Και πρόσθεσε πως μετά από απόφαση του υπουργείου Παιδείας από την ερχόμενη σχολική χρονιά, όποιος μαθητής ολοκληρώνει μια ειδικότητα του τομέα που επέλεξε και θέλει να παρακολουθήσει άλλη ειδικότητα του ίδιου τομέα, δεν θα είναι υποχρεωμένος να φοιτήσει στη Β’ Τάξη, όπως συνέβαινε μέχρι και φέτος, αλλά απευθείας στην Γ’ Τάξη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το