Ελλάδα

Στα άδυτα της αλβανικής μαφίας των Εξαρχείων

exarxeia

Εννέα μέρες μετά τη δολοφονία του Αιγύπτιου ντίλερ στην οδό Θεμιστοκλέους, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών έθεσε σε εφαρμογή μυστική επιχείρηση, η οποία οδήγησε στη σύλληψη 18 μελών της αλβανικής μαφίας ναρκωτικών.

Αυτό προκύπτει από τη δικογραφία που σχηματίστηκε για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά στον Λόφο του Στρέφη, στην πλατεία Εξαρχείων και στα στενά της περιοχής, την οποία φέρνει στο φως της δημοσιότητας το «Εθνος της Κυριακής».

Η εκτέλεση του 36χρονου Αλές Μοχάμεντ, γνωστού και ως «Χαμπίμπι», αποτέλεσε θρυαλλίδα σαρωτικών εξελίξεων, με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να προβαίνουν σε μαζικές άρσεις τηλεφωνικών απορρήτων με βούλευμα που εκδόθηκε στις 17 Ιουνίου, ενώ παράλληλα ξεκίνησαν τη φυσική παρακολούθηση των μελών της μαφίας, παρεισφρέοντας στο «άβατο» των Εξαρχείων.

«Πληροφορίες που περιήλθαν στην υπηρεσία μας ανάφεραν ότι εγκληματική οργάνωση αποτελούμενη από υπηκόους Αλβανίας διακινεί σημαντικές ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, κοκαΐνης και ηρωίνης.

Ο αρχηγός

Αρχηγός είναι ο ”Λέντι” ή ”Γκέρι”, άμεσοι συνεργάτες του, οι αγνώστων λοιπών στοιχείων, γνωστοί ως ”Φώτης” και ”Γιούλι”, υπεύθυνοι για τη διακίνηση και μεταφορά των ναρκωτικών», κατέθεσε αξιωματικός της Δίωξης Ναρκωτικών για την υπόθεση. Η μαφία πωλούσε 60 ευρώ το ένα γραμμάριο κοκαΐνης και 20 ευρώ τα 3 έως 5 γραμμάρια κάνναβης.

Οι αγοραπωλησίες γίνονταν με κωδικοποιημένες φράσεις και λέξεις. Παράγγελναν «γάλα» και έδιναν ραντεβού στο «Μεσολόγγι», εννοώντας κοκαΐνη και το σημείο παράδοσης που ήταν η συμβολή των οδών Μάνης και Μεσολογγίου.

Με τη λέξη «μικρό» και «μεγάλο», εννοούσαν το «φιξάκι» κοκαΐνης, μισού και ενός γραμμαρίου αντίστοιχα. Συγκεντρωτικός και μανιώδης με τα χρήματα φαίνεται πως ήταν ο αρχηγός της 18μελούς μαφίας ναρκωτικών.

Ζητούσε σχεδόν κάθε βράδυ να του αναφέρει το νούμερο 2 της οργάνωσης, τα έσοδα-έξοδα της οργάνωσης. «Εχω να παραδώσω ταμείο», ακούγεται να λένε συχνά οι ντίλερ της μαφίας, εννοώντας ότι πρέπει να καταμετρήσουν τα χρήματα που έβγαλαν και το εμπόρευμα που διακίνησαν.

Κωδικοποιημένα

assets_LARGE_t_420_54714741_type13145

Στις 16 Ιουνίου, έντεκα μέρες μετά τη δολοφονία του «Χαμπίμπι», ο οποίος δεν αναφέρατε πουθενά στη δικογραφία, αλλά ούτε από τα μέλη της μαφίας, ο αρχηγός «Λέντι» δίνει εντολή στον υπαρχηγό του να γίνει πλήρης καταμέτρηση του εμπορεύματος και να συγκεντρώσουν όλοι οι ντίλερ τα έσοδα της ημέρας και να κάνουν τον λογαριασμό, διότι θα ταξίδευε στο Ντουμπάι και θα έλειπε για 12 ημέρες. Σπανίως μιλούσε στο τηλέφωνο για τη διακίνηση των ναρκωτικών, προτιμώντας να καλεί τους έμπιστους συνεργάτες του σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις και να δίνει οδηγίες. Τακτική την οποία ακολουθούσε σε καθημερινή βάση, όπως προέκυψε από τη φυσική παρακολούθηση της αστυνομίας.

Ο ανεφοδιασμός των ντίλερ γινόταν κάθε μεσημέρι, από τις 12 μέχρι και τις 2, από διαμέρισμα στην οδό Τοσίτσα και από δύο καταστήματα, εκ των οποίων το ένα αποκαλούσαν κωδικοποιημένα «O Αραβας». Ενδεικτικός είναι ο διάλογος που κατέγραψε η ΕΛ.ΑΣ. και συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία.

Q: Ελα ΦΩΤΗ.

Φ: Ελα αδερφέ, είμαι εδώ με τον Αραβα και θέλει ένα μικρό, έλα λίγο γρήγορα. Θα έρθεις;

Q: Κάτσε μόλις βγω.

Φ: Ελα γιατί έρχεται τώρα και δεν θέλω, να έτσι, κατάλαβες.

Πολλές φορές, τα μέλη συναντούνταν σε προκαθορισμένα σημεία, χωρίς να έχει υπάρξει επικοινωνία μεταξύ τους, δείγμα ότι λάμβαναν μέτρα αντιπαρακολούθησης. Η εμπορία κοκαΐνης, κάνναβης και ηρωίνης γινόταν από τις 5 το απόγευμα έως τις 3 τα ξημερώματα. Οταν ένας ντίλερ αργούσε να πάει στο πόστο του, όπως συνέβη με την Ελληνίδα που συμμετείχε στη σπείρα, τότε ο αρχηγός έδινε εντολή να αντικατασταθεί από άλλο μέλος, χάνοντας το «μεροκάματο». Μάλιστα, όταν υπήρχε πελατεία σε… αναμονή και ο ντίλερ ήταν άφαντος, τον ενημέρωναν να σπεύσει στο πόστο του.

Κατά την έφοδο των αστυνομικών στα Εξάρχεια, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν χρήματα και 155 γραμμάρια κοκαΐνης
Κατά την έφοδο των αστυνομικών στα Εξάρχεια, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν χρήματα και 155 γραμμάρια κοκαΐνης

ΑΓΝ.: Ελα αδερφέ.

T: Τι κάνεις; Που είσαι;

Α: Που να είμαι; Εδώ στη γειτονιά.

T: Μετσόβου και Ζαϊμη είναι ένα αγόρι.

ΑΓΝ.: Ε;

T: Μετσόβου και Ζαϊμη σε περιμένει ένας ήδη.

ΑΓΝ.: Οκ, πως είναι αυτός;

T: Είναι… (ακατανόητο)… είναι ένας βάζελος.

ΑΓΝ.: Οκ, έλα.

T: Είναι ένας κοντός.

Σπανίως ανάφεραν τα πραγματικά τους ονόματα, χρησιμοποιούσαν ψευδώνυμα και δεν έλεγαν ποτέ τα επώνυμά τους, στις συνομιλίες που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. και φέρνει στο φως της δημοσιότητας το «Εθνος».

R.: Τι χρειάζεσαι;

ΑΓΝ.: Δύο – 2 – κοκαϊνη.

R.: 2 γραμμάρια;

ΑΓΝ.: Συγνώμη;

R.: -2- γραμμάρια;

ΑΓΝ.: Ναι.

R.: Οκ.

ΑΓΝ.: Που είναι;

R.: Χρειαζόμαστε 20 λεπτά. Που είσαι;

ΑΓΝ.: Κανένα πρόβλημα. Εγώ Γλυφάδα. Σε 20 λεπτά θα είμαι εκεί. Που να έρθω;

R.: Οκ. Οταν θα είσαι στην πλατεία, θυμάσαι το μέρος που συναντηθήκαμε, θα είσαι εκεί, πάρε μας τηλέφωνο να είμαστε εκεί. Οκ;

ΑΓΝ.: Εξάρχεια;

R.: Εξάρχεια, ναι.

Η μαφία ενημέρωνε τους πελάτες της όταν είχε καλής ποιότητας ναρκωτικά ή αρκετά μεγάλη ποσότητα, αποστέλλοντας μηνύματα στα οποία έλεγαν ότι είναι «τούμπανο» ή «δυναμίτης» και είναι μεγάλη η «πέτρα», εννοώντας τη ποσότητα του φιξ κοκαΐνης.

Φ.: Αν είναι εκεί Μαρίνα να πας να δώσεις ένα μεγάλο, εντάξει ή δύο μικρά;

ΑΓΝ.: Ε, ένα μεγάλο γιατί από μικρά έχω ήδη δύο και κόβω μετά και κάνω.

Φ.: Τελειώσανε μικρά όλα;

ΑΓΝ.: Τελειώνουν, τελειώνουν, έχω εδώ και πέρα ένα κανονικό και τώρα κόβω σιγά – σιγά άσε με να μείνουν αυτά.

Φ.: Εσύ είχες 31 ρε μαλάκα, τα τελείωσες όλα;

ΑΓΝ.: Τα μικρά; Μεγάλα έχω ρε, μεγάλα έχω, όλοι μικρά παίρνουν.

Φ.: Ε, κοίτα να είναι πέτρα ρε, όχι σκόνη.

ΑΓΝ.: Πέτρα;

Φ.: Ναι.

ΑΓΝ.: Οσο πιο πολύ να έχει πέτρα, ε; Εντάξει.

Η ΕΦΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.
«Ξέπλυμα» με κερδισμένα δελτία τυχερών παιγνίων

Η έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών έχει ημερομηνία έναρξης την 16η Ιουνίου, όπως καταγράφεται στη δικογραφία που σχημάτισε για την υπόθεση η υπηρεσία. Μέχρι και τις 8 Ιουλίου οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης που είχαν αναλάβει την τεχνική (τηλεφωνικές συνομιλίες) και φυσική παρακολούθηση των μελών της σπείρας, βεβαίωσαν τουλάχιστον 81 αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών.

Η τελευταία καταγεγραμμένη αγοραπωλησία είναι στις 10 το βράδυ από την Ελληνίδα, στην πλατεία Εξαρχείων. Στις 11 Ιουλίου οι αστυνομικοί ξεκίνησαν τις συλλήψεις και τις κατ’ οίκον έρευνες «ξεδοντιάζοντας» τη σπείρα ναρκωτικών. Δύο μέρες μετά, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώνει την έφοδο 65 αστυνομικών στα Εξάρχεια, εντοπίζοντας 17,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 155 γραμμάρια κοκαΐνης, αλλά και 208 αποδείξεις πληρωμής κερδισμένων δελτίων τυχερών παιγνίων συνολικού ποσού 162.307 ευρώ, τα οποία χρησιμοποιούνταν από τη σπείρα για «ξέπλυμα» των παράνομων εσόδων της.

Τα μέλη της σπείρας ήταν επιφορτισμένα και με την αναζήτηση κερδισμένων δελτίων τυχερών παιγνίων που έβγαιναν στη μαύρη αγορά.

Β. Υπάρχει ένα δελτίο, άμα θες το κρατάμε, όποτε θέλεις.

Α. Πότε θες; Να περάσω κατά τις 6-7 ή θες τώρα;

Β. Εεε, όχι τώρα, δεν είμαστε εκεί, είμαι με τη Μαρία. Καταρχήν δεν υπάρχει άγχος. Τα δελτία τα ‘χει πάνω. Θέλεις το βράδυ;

Α. Οκ, θα το κανονίσουμε. Πόσο είναι το δελτίο;

Β. Πόσο είναι το δελτίο και δεν ξέρω τι άλλο θα προκύψει. Αυτό πόσο είναι, Μαρία;

Α. 1.000 σύνολο είναι.

Β. Εντάξει, έγινε.

Α. Χιλιάρικο, τώρα αν έχει προκύψει και κάτι άλλο και έχει κερδίσει κανένας άλλος μέχρι το απόγευμα.

Καμία σύνδεση
Από τη δικογραφία φαίνεται να προκύπτει ότι η εγκληματική οργάνωση που εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών την περασμένη εβδομάδα είναι μία από τις πολλές που δρουν στα Εξάρχεια, ενώ στα δικόγραφα δεν υπάρχει καμία σύνδεση με τη δολοφονία του «Χαμπίμπι».

Ο Αιγύπτιος ντίλερ ήταν γνωστό ότι διακινούσε ναρκωτικά για λογαριασμό αλβανικής σπείρας, ωστόσο, οι συλληφθέντες δεν διέκοψαν τη δραστηριότητά τους μετά τη δολοφονία του, ούτε συμπεριφέρονται σαν να τους αφορά.

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για την εν ψυχρώ εκτέλεσή του ανέλαβε με προκήρυξή της η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Ενοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων».

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το