Τοπικά

Δράσεις από την Ένωση Ανθρώπων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Μαγνησίας

Η Ένωση Ανθρώπων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Ν. Μαγνησίας και Β. Σποράδων ενημερώνει ότι οι δράσεις του Συλλόγου θα διαφοροποιηθούν και θα διαμορφωθούν για φέτος αναλόγως της επιδημικής έξαρσης του κορωνοϊού, καθώς κύριο μέλημά της είναι η προάσπιση της υγείας των μελών της.
Λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα προστασίας για τις ευπαθείς ομάδες και κατόπιν απόφασης του Δ.Σ, οι ομάδες και οι δράσεις που θα λειτουργήσουν για το διάστημα από 1 Οκτωβρίου 2020 έως 31 Δεκεμβρίου 2020, είναι αυτές που δεν απαιτούν συγχρωτισμό.
Θα λειτουργήσουν:
– Ομάδα Ατομικής Συμβουλευτικής Υποστήριξης από ψυχολόγο (ατομικά ραντεβού)
– Ιατρική Αξιολόγηση από φυσίατρο (ατομικά ραντεβού)
– Υποστήριξη και Πληροφορίες για θέματα Προνοιακών Παροχών και γενικότερα άλλων δικαιωμάτων από κοινωνική λειτουργό (ατομικά ραντεβού)
– Οι Παρασκευές μας Αλλιώς (Ημέρα Εξόδου για καφέ διασκέδαση και κοινωνικοποίηση των μελών) σε μικρές ολιγομελείς ομάδες.
Δεν θα λειτουργήσουν: Ομάδες Θεραπευτικής Κολύμβησης, Δημιουργικής Απασχόλησης, Λογοθεραπείας, Ομαδικής Συμβουλευτικής και Γιόγκα καθώς και οι συναντήσεις μας τις Δευτέρες στον Σύλλογο.
Σύμφωνα με τη διοίκηση της Ένωσης, η συγκεκριμένη απόφαση κρίθηκε απαραίτητη για την προστασία και ασφάλεια όλων.
Ένωση Ανθρώπων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Ν. Μαγνησίας & Β. Σποράδων
Μυτιλήνης & Κυρίλλου Πολυδύναμο Κέντρο Ν. Ιωνίας Βόλου.
Τηλέφωνο: 6948407603.
email: [email protected]
https://eamps-magnesia.gr/
Όσοι ενδιαφέρονται για τις Ατομικές Συνεδρίες με την ψυχολόγο μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμματεία του Συλλόγου για να δηλώσουν την συμμετοχή τους έως και τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου.

Γιορτή για την παγκόσμια ημέρα Τρίτης ηλικίας
Η Παγκόσμια ημέρα των ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια ημέρα για την Τρίτη ηλικία», γιορτάζεται κάθε χρόνο η 1η Οκτωβρίου. Η ημερομηνία αυτή υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους και να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Η ημέρα έχει ως στόχο να αναγνωρίσει τη συμβολή των ηλικιωμένων στη σύγχρονη εποχή μέσω της μετάδοσης των εμπειριών και των γνώσεών τους, αλλά και τη συνεχή εθελοντική προσφορά τους στα παιδιά και στα εγγόνια τους.
Τους αξίζει αγάπη, σεβασμός και τιμή για την προσφορά τους στον καθένα μας προσωπικά, αλλά και σ΄ ολόκληρη την κοινωνία. Είναι γνωστό σε όλους μας ότι πρόσφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν όσο οι δυνάμεις τους το επιτρέπουν.
Με αφορμή τη χθεσινή ημέρα η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer & Συγγενών Διαταραχών Βόλου πραγματοποίησε σε συνεργασία με το ΚΟΙΝΣΕΠ ΑμεΑ «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΑ» και την ΧΕΝ ΒΟΛΟΥ (τμήμα ζωγραφικής), εκδήλωση στον χώρο του Συνεταιρισμού στα Κήπια Ανακασιάς, με συμβολικό θέμα: «ΧΡΩΜΑΤΙΖΩ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ».
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκτός από τους ωφελούμενους των δομών ,η δασκάλα του τμήματος ζωγραφικής της ΧΕΝ ΒΟΛΟΥ Μαρία Κουκιάδου, μέλη της και η πρόεδρος Παπαθανασίου Πηνελόπη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το