Τοπικά

Δήμαρχος Σκιάθου: Αμφιβολίες για το αν βρέθηκε το «Κατσώνης» “Θ”

katsonis-660x330

Ο δήμαρχος Σκιάθου κ.Πρεβεζάνος διατηρεί ισχυρές αμφιβολίες για το εάν βρέθηκε το Υποβρύχιο Κατσώνης.

«Το υποβρύχιο είναι στο βυθό, αλλά το θέμα είναι εάν αυτό που υποτίθεται ότι βρέθηκε, είναι το Κατσώνης. Στην περιοχή υπάρχουν πολλά ναυάγια από τον πόλεμο και σε μια έρευνα που είχαμε κάνει το 2001 δεν μπορέσαμε να εντοπίσουμε το υποβρύχιο. Η άμμος δεν μπορεί να μετακινηθεί και δεν ξέρω αν απέκτησαν σήμερα τα τεχνικά μέσα.
Προσωπικά διατηρώ πολλές αμφιβολίες για το εάν βρήκανε τΟ θρυλικό υποβρύχιο και μου προξενεί εντύπωση που δεν ενημέρωσαν ούτε καν το λιμεναρχείο για τις έρευνες», είπε ο δήμαρχος του νησιού.
Το 2001 ο κ. Πρεβαζάνος κάλεσε για έρευνες τον Κώστα Θωκταρίδη. Είναι ο δύτης που έχει βουτήξει στα μεγαλύτερα ναυάγια της Ελλάδας. Στη Σάμο για το «Κωστάκος», στην Πάρο για το «Σάμινα», στη Ραφήνα για το «Χειμάρα», στο Κάβο Ντόρο για τον «Βρετανικό», στη Λέρο για το αντιτορπιλικό «Βασίλισσα Ολγα», στην Κεφαλλονιά για τον «Περσέα» και στα Ιμια για την ανέλκυση του μοιραίου ελικοπτέρου.
Παγκόσμιος πρωταθλητής στις καταδύσεις μεικτών αερίων, εκπαιδευμένος στη μονάδα υποβρύχιων καταστροφών και στα κορυφαία σχολεία του είδους στον πλανήτη. Πάνω από 25 χρόνια κάνει επαγγελματικές καταδύσεις και πλησιάζει τις 14.000 ώρες στον βυθό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το