Τοπικά

Διαμαρτυρίες περιοίκων για πάρκο στη Νέα Ιωνία (photos)

Έντονες οι διαμαρτυρίες περιοίκων στη Νέα Ιωνία για την κατάσταση του πάρκου στην οδό Δορυλαίου. Το πάρκο, όπως επισημαίνουν, δεν έχει καθόλου παιχνίδια για μικρά παιδιά, ενώ οι «παγίδες» είναι αρκετές με το ενδεχόμενο ενός τραυματισμού να είναι πιθανό.

Το ταμπλό από τη μία μπασκέτα είναι σπασμένο

Η «Θ» βρέθηκε χθες το απόγευμα μετά από διαμαρτυρίες περιοίκων στο πάρκο που περικλείεται από τις οδούς Δορυλαίου, Εγγλεζονησίου, Ευφραιμίδου και Καισαρείας για να καταγράψει και να απαθανατίσει με τον φωτογραφικό φακό τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Λίγα μέτρα από το πάρκο υπάρχει σωρός από άχρηστα αντικείμενα, το σκουπιδομάνι είναι στην… ημερήσια διάταξη, τα φύλλα από τα δέντρα έχουν καιρό να μαζευτούν, λείπει μέσα στον χώρο ένα καπάκι από φρεάτιο, ενώ προεξέχουν σιδερένιες σωλήνες, καταστάσεις ιδιαιτέρως επικίνδυνες για μικρά παιδιά.

Λείπει το καπάκι από φρεάτιο μέσα στο πάρκο

Σύμφωνα με περίοικο, μετά από οχλήσεις τοποθετήθηκαν καινούργια παγκάκια για να μπορούν να κάθονται οι γονείς των παιδιών και αφού είχε επισημανθεί η αναγκαιότητά τους για την εξυπηρέτηση ενός μικρού παιδιού με κινητικά προβλήματα.

Η ίδια περίοικος τόνισε ότι στο πάρκο τις νυχτερινές ώρες μαζεύονται περίεργα άτομα, ενώ ανέφερε ότι ο φωτισμός στον χώρο είναι ελλιπής, αφού κάποια φωτιστικά σώματα δεν λειτουργούν τις τελευταίες δέκα μέρες περίπου.

Το δάπεδο στο γήπεδο μπάσκετ έχει χαλάσει

Τα μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά διαμαρτύρονται για την κατάσταση του γηπέδου καλαθοσφαίρισης που υπάρχει μέσα στο πάρκο. Τα ίδια ζητούν να επισκευαστεί η περίφραξη του γηπέδου, από την οποία λείπουν κομμάτια δημιουργώντας τρύπες, αλλά και να μην κινδυνεύουν να χτυπήσουν από το σιδερένιο πλέγμα.

Η περίφραξη του γηπέδου πρέπει να φτιαχτεί

Το γήπεδο μπάσκετ χρειάζεται μία «ανακατασκευή» για να είναι λειτουργικό. Καταρχάς πρέπει να αλλαχτεί το ταμπλό από τη μία μπασκέτα, που είναι σπασμένο, ενώ το δάπεδο έχει χαλάσει από την πολυκαιρία και τη μη συντήρησή του και παρουσιάζει σε κάποια σημεία «σπασίματα». Απαραίτητο κρίνεται από τους ίδιους το γήπεδο να καθαριστεί από τα σκουπίδια και τα φύλλα.

Η σωλήνα προεξέχει και πρέπει να απομακρυνθεί

Λοΐζος Ασβεστάς

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το