Τοπικά

ΔΕΥΑΜΒ: Απόφαση για νομική υποστήριξη υπαλλήλων που έχουν μηνυθεί από την ΕΡΓΗΛ

Ομόφωνη απόφαση προκειμένου να εξουσιοδοτηθεί δικηγόρος της Επιχείρησης για την εκπροσώπηση και νομική υποστήριξη των δέκα υπαλλήλων που έχουν μηνυθεί από την ΕΡΓΗΛ, έλαβε στη χθεσινή έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ. Παράλληλα, λήφθηκε κατά πλειοψηφία απόφαση για την άσκηση διαφόρων νομικών ενεργειών της Επιχείρησης, ωστόσο εντύπωση προκάλεσε το γεγονός της απουσίας των νομικών από τη συνεδρίαση προκειμένου να απαντήσουν διευκρινιστικά σε διάφορες ερωτήσεις.
Να αναφερθεί ότι η ΕΡΓΗΛ είχε μηνύσει τους κ.κ. Δ. Κουτσιφέλη, Θ. Χούσιο, Σ. Τζίνη, Δ. Τιλελή, Δ. Οικονομίδη, Αναστασίας Κολιού, Χ. Φαφούτη, Χριστίνας Τσέτη, Ευτυχίας Διομή, καθώς και τον πρώην αντιδήμαρχο κ. Ηλ. Ξηρακιά.

Το κατηγορητήριο αφορά ψευδή βεβαίωση απλής και κατ’ εξακολούθηση από κοινού και κατά μόνας, ηθικής αυτουργία και άμεση συνέργεια, απάτη και ψευδορκία απλή και κατ’ εξακολούθηση. Είχε προηγηθεί αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση για 300.000 ευρώ για τον καθένα κατά των κ.κ. Τζίνη, Τιλελή, Ξηρακιά και Ευτυχίας Διομή.
Οι μηνύσεις αφορούν στη δράση που ανέπτυξαν την περίοδο 2012-2014 τα προαναφερόμενα πρόσωπα, για να αποκαλυφθεί τι «έκρυβε» κάτω από τη γη το έργο της ύδρευσης που είχε αναλάβει η εταιρεία.
Στις μηνύσεις γίνονταν εκτενείς αναφορές σε όλα όσα αφορούσαν την παραλαβή, τις επιτροπές που όρισαν τις ποσοτικές διαφορές μεταξύ του πραγματικού και του αποπληρωθέντος έργου, την πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ κλπ.
Να αναφερθεί ότι η μήνυση είχε κατατεθεί μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου που έλεγε ότι το έργο είχε αυτοδίκαια παραληφθεί, με την πάροδο δύο μηνών από την εκτέλεσή του και μηνύονται όσοι συνέπραξαν στην πραγματική παραλαβή.

Η συγκεκριμένη τεχνική εταιρεία, που είχε αναλάβει το 2005 να εκτελέσει το έργο επέκτασης του δικτύου ύδρευσης Μείζονος Βόλου, το παρέδωσε με σοβαρότατες ελλείψεις. Η Επιτροπή Παραλαβής που είχε συστήσει η Δημοτική Επιχείρηση του Βόλου, η ΔΕΥΑΜΒ, (το 2013) κάλεσε την τεχνική εταιρεία να διορθώσει τις μετρήσεις που είχε υποβάλει και να μειώσει τις χρεώσεις της στο μέτρο των εργασιών που είχε πράγματι εκτελέσει. Η τεχνική εταιρεία δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση αυτή και προσέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας την πληρωμή έργου που δεν είχε εκτελέσει.
Όπως προαναφέρθηκε, από τη συνεδρίαση απουσίαζαν οι νομικοί σύμβουλοι της ΔΕΥΑΜΒ, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα να απαντηθούν ερωτήματα σχετικά με την άσκηση διαφόρων νομικών ενεργειών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το