Τοπικά

Σήμερα το τελευταίο “αντίο” στη Μαρίκα Μπρισίμη

Πλήρης ημερών έφυγε χθες από τη ζωή η σύζυγος του εκλιπόντος πρώην υπουργού Νικολάου Μπρισίμη, Μαρίκα. Άφησε την τελευταία της πνοή σπίτι της, προκαλώντας θλίψη σε όσους την γνώριζαν. Η κηδεία της θα γίνει σήμερα στις 11 το πρωί από τον μητροπολιτικό ναό του Αγ. Νικολάου Βόλου, ενώ η ταφή της θα γίνει στο κοιμητήριο Κορόπης.

Η Μαρίκα Μπρισίμη ήταν κόρη του Αλέξανδρου Χρυσοχοΐδη, που υπήρξε για πολλά χρόνια διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας Βόλου και ιδιαίτερα στα πρώτα χρόνια λειτουργίας της. Σπούδασε Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Παντρεύτηκε με τον Νικόλαο Μπρισίμη, στον οποίο στάθηκε δίπλα μέχρι το τέλος της ζωής του, το 2010, τόσο ως οφθαλμίατρου, βουλευτή της ΝΔ και υφυπουργού Κοινωνικών Υπηρεσιών. Είχε αποκτήσει με τον πρώην υπουργό και ιδιοκτήτη οφθαλμιατρικής κλινικής στον Βόλο, μία κόρη, την Κατερίνα, φοιτήτρια Ιατρικής, που χάθηκε πρόωρα σε τροχαίο δυστύχημα στην εθνική οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης, το 1968. Η απώλεια της κόρης τους είχε κοστίσει τότε στο ζεύγος Μπρισίμη. Η Μαρίκα Μπρισίμη δραστηριοποιήθηκε επί σειρά ετών στο ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες», ενώ είχε αφιερώσει τη ζωή της στον εθελοντισμό και στον συνάνθρωπο.

Το 2000 μαζί με τον σύζυγό της είχαν δωρίσει την ιδιόκτητη κλινική για την επέκταση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας. Συνεχίζοντας την κοινωνική προσφορά και δράση τους δώρισαν επίσης στον Δήμο Βόλου την προτομή της «τραγουδίστριας της νίκης» και ηθοποιού Σοφίας Βέμπο.
Η Μαρίκα Μπρισίμη χαρακτηριζόταν από ηπιότητα, ήταν χαμηλών τόνων άνθρωπος, διαλεκτική και αγαπητή σε όσους τη γνώριζαν.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση, μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου της και εξέδωσε συλλυπητήριο ψήφισμα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το