Τοπικά

Δεν δίνει άδεια το υπουργείο Περιβάλλοντος στον Δήμο Βόλου για το εργοστάσιο παραγωγής σκουπιδιών

Το συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και της δημιουργίας εργοστασίου παραγωγής σκουπιδιών για καύση από τον Δήμο Βόλου, κινητοποιεί πολίτες και φορείς, όπως τον Εμπορικό Σύλλογο, δημοσίους υπαλλήλους , φοιτητές, ελεύθερους επαγγελματίες. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Θ» άμεσα πρόκειται να ανακοινωθεί επίσημα το γεγονός ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος δεν δίνει άδεια στον Δήμο Βόλου για δημιουργία εργοστασίου παραγωγής σκουπιδιών για καύση και θα επιστρέψει πίσω τη μελέτη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου, μεταξύ άλλων, θα αναφέρεται η επισήμανση ότι δεν προχώρησε η διαβούλευση για το θέμα και δεν τηρήθηκαν οι όροι που προβλέπει η νομοθεσία.

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών προκαλεί τους υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες να πάρουν ξεκάθαρη θέση για την καύση και το εργοστάσιο του Δήμου Βόλου ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν τις τους περιμένει.
«Οι απόκριες και οι μάσκες είναι πλέον παρελθόν. Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου επιθυμεί να πέσουν οι μάσκες και από τους υποψηφίους των δημοτικών, περιφερειακών και των προσεχών βουλευτικών εκλογών. Το πρόβλημα της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και η γενικότερη αερορρύπανση είναι το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή στην πόλη μας. Πριν λίγες εβδομάδες έγινε γνωστό επίσης από τη μελέτη θνησιμότητας και νοσηρότητας ότι οι Βολιώτες κατέχουν πρωταγωνιστικές θέσεις σε πολλά είδη καρκίνου, στα καρδειαγγειακά και στα εγκεφαλικά, και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις 3 και 4 φορές πάνω από την υπόλοιπη Ελλάδα. Τι θα κάνετε για αυτό; Το πρόβλημα χρειάζεται άμεση λύση και όχι ευχολόγια. Επιπλέον η ανακύκλωση στην πόλη μας και η οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων έχουν πεταχτεί στον πράσινο κάδο των απορριμμάτων των πολιτικών ταγών αυτού του τόπου», αναφέρει απευθυνόμενη στους υποψήφιους.
Για τον λόγο αυτό η Επιτροπή Πολιτών απαιτεί ξεκάθαρη θέση από τους υποψήφιους των εκλογών και κυρίως από τους υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες.
« Θέλουμε οι υποψήφιοι να ταχθούν κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και να δεσμευτούν με ξεκάθαρες θέσεις και βήματα για την επόμενη μέρα των εκλογών. Να δεσμευτούν ότι κανένα εργοστάσιο παραγωγής SRF δεν θα κατασκευαστεί στον Βόλο – μόνο εργοστάσια ανακύκλωσης υλικών – και θα σταματήσει κάθε είδους καύση σκουπιδιών από οποιοδήποτε εργοστάσιο. Κάθε άλλη θέση ή ένοχη σιωπή τους θέτει άμεσα στο κάδρο των ανεπιθύμητων της μεγάλης διαμαρτυρίας που διοργανώνεται το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το