Τοπικά

Αερογέφυρα ζωής στο Νοσοκομείο Βόλου για τη λήψη οργάνων από 60χρονη Βολιώτισσα

Αερογέφυρα ζωής αναμένεται να στηθεί σήμερα το βράδυ στο Νοσοκομείο Βόλου για τη λήψη οργάνων από 60χρονη Βολιώτισσα της οποίας διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός της θάνατος.
Ήδη έχει ενημερωθεί ο Εθνικός Οργανισμός, ο οποίος βρίσκεται σε επικοινωνία με τους γιατρούς της ΜΕΘ και τη διοίκηση  του Νοσοκομείου Βόλου.
Η 60χρονη νοσηλευόταν εδώ και μερικές ημέρες στη ΜΕΘ μετά από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη. Τελικά προχθές οι γιατροί διαπίστωσαν τον εγκεφαλικό της θάνατο.

Ενημέρωσαν την οικογένειά της η οποία είχε την ψυχική γενναιότητα παρά τη μεγάλη θλίψη της για την απώλεια του αγαπημένου της προσώπου, να προχωρήσει σε αυτή την τόσο σημαντική πράξη που χαρίζει ζωή στον συνάνθρωπο.
Η απόφαση της προσφοράς για τη δωρεά οργάνων ενεργοποίηση άμεσα τον μηχανισμό του Νοσοκομείου Βόλου που ήρθε σε επικοινωνία με τον ΕΟΜ, ενώ ειδοποιήθηκαν και οι αρμόδιες επιστημονικές ομάδες γιατρών από τα νοσοκομεία.

Όπως τονίστηκε από γιατρούς του Νοσοκομείου, η αερογέφυρα ζωής με τη λήψη οργάνων αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ. Ήδη στον ΕΟΜ εστάλησαν ορισμένα στοιχεία από εξετάσεις για να προχωρήσει η όλη διαδικασία.
Τα όργανα που δεν αποκλείεται να δοθούν για μεταμόσχευση, είναι οι νεφροί, οι κερατοειδείς, το ήπαρ.
Βέβαια όλα θα οριστικοποιηθούν σήμερα. Πάντως ο πρόεδρος του συλλόγου νεφροπαθών Μαγνησίας κ. Βασίλης Γιαννάκος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά της αποθανούσης και παράλληλα τη συνεχάρη για τη γενναία της απόφαση.
Η σημερινή δωρεά οργάνων είναι η πρώτη που θα πραγματοποιηθεί για το 2019 στο νοσοκομείο Βόλου. Σημειώνεται πως το 2018 είχαν γίνει δύο δωρεές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το