Τοπικά

Χρ. Τριαντόπουλος: Το γυναικείο επιχειρείν συντελεστής ανάπτυξης και ευημερίας μιας περιοχής

Στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Απριλίου στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας και φιλοξένησε τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) συμμετείχε, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές και την κρατική αρωγή, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν «Η πολυδιάστατη φύση της γυναίκας στο επιχειρείν», όπου ο Υφυπουργός επικεντρώθηκε στο θέμα της γυναικείας επιχειρηματικότητας και της ανάγκης προσαρμογής στην εποχή της κλιματικής κρίσης.

Την πολύ επιτυχημένη εκδήλωση, τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, κα Άννα-Μαρία Παπαδημητρίου, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων της τοπικής κοινωνίας. Το εναρκτήριο καλωσόρισμα έγινε από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ και του ΕΕΔΕΓΕ, κα Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου και η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κα Ζέττα Μακρή. Υπό το συντονισμό του γνωστού δημοσιογράφου Δημήτρη Μαρέδη, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μαζί με τον κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, τοποθετήθηκαν η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κα Μαρία Σπυράκη, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Βόλου, κα Μένη Λαζάρου, η Υπεύθυνη ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και Πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου, κα Θέκλα Καμμένου, και η Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ), κα Δωροθέα Καναβιτσά.

Ο Υφυπουργός, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, αφού ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την πρόσκληση του Επιμελητηρίου σε μια τόσο ξεχωριστή και ιδιαίτερη εκδήλωση για τις γυναίκες επιχειρηματίες, επικεντρώθηκε στα νέα δεδομένα που έχει διαμορφώσει για την επιχειρηματικότητα και την παραγωγή η κλιματική κρίση. Συγκεκριμένα, σημείωσε πως στην εποχή της κλιματικής κρίσης οι συνθήκες παραγωγής, αλλά και τα δίκτυα και οι διαδρομές της οικονομικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας παρουσιάζουν σημαντικό βαθμό μεταβλητότητας καθώς τόσο οι συνθήκες, οι διαδικασίες και οι αλυσίδες παραγωγής επηρεάζονται είτε άμεσα, είτε έμμεσα από τις επιπτώσεις και τα νέα δεδομένα της κλιματικής κρίσης. Συνεπώς, το ζητούμενο για το επιχειρείν είναι η ικανότητα προσαρμογής σε αυτά τα νέα δεδομένα, ώστε να μην διακυβεύεται η βιωσιμότητα της επιχειρηματικής δραστηριότητας, αλλά και να μην κλονίζονται οι προοπτικές ανάπτυξης. Όπως υπογράμμισε και ο Υφυπουργός, η ικανότητα προσαρμογής στις δυσκολίες, αλλά και στα νέα δεδομένα είναι κάτι που χαρακτηρίζει – και πρέπει να χαρακτηρίζει – το γυναικείο επιχειρείν, το οποίο και συχνά από μόνο του παρουσιάζει αυτά τα χαρακτηριστικά. Και κατέληξε, πως όσο αυξάνεται το γυναικείο επιχειρείν, όσο περισσότερες γυναίκες εισέρχονται στην αγορά εργασίας και στην παραγωγή, τόσο περισσότερο ενδυναμώνονται οι δυνάμεις εκείνες και οι συντελεστές που μπορούν να δώσουν περαιτέρω ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη και στην ευημερία μιας περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, επίσης, και μετά τις ομιλίες ακολούθησε η βράβευση γυναικών για την προσφορά τους στην επιχειρηματικότητα της Μαγνησίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το