Πολιτισμός

«Χάνσελ και Γκρέτελ» στο Θερινό Θέατρο Βόλου

Για άλλη μια χρονιά η Κάρμεν Ρουγγέρη και οι συνεργάτες της θα ταξιδέψουν σε όλη την Ελλάδα για να προσφέρουν στα παιδιά – και όχι μόνο – μια παράσταση προσεγμένη στη λεπτομέρεια, φτιαγμένη με πολλή αγάπη και σεβασμό…
Φέτος λοιπόν, το έργο «Χάνσελ και Γκρέτελ», βασισμένο στο ομώνυμο έργο των αδελφών Γκριμ (διασκευασμένο σε ένα τρυφερό παραμύθι, πλούσιο σε μηνύματα), αφού παίχτηκε με τεράστια επιτυχία όλο τον χειμώνα στην Αθήνα και αφού μάγεψε τους μικρούς, αλλά και τους μεγάλους μας φίλους, ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μία από τις μεγαλύτερες περιοδείες του καλοκαιριού. Μια περιοδεία που θα ξεκινήσει στις 27 Ιουνίου και θα κρατήσει ώς το τέλος του Σεπτέμβρη.
Η παράσταση έρχεται φέτος στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου, την Τρίτη 3 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ.
Η χαρισματική Βολιώτισσα Εστέλλα Κοπάνου, στον ρόλο της Γκρέτελ, δηλώνει πανευτυχής διότι συμμετέχει σε μια προσεγμένη, πλούσια παραγωγή που είναι «σχολείο» τόσο για τους καλλιτέχνες, όσο και για τα παιδιά, που έρχονται σε επαφή με την όπερα, μέσα από ένα ευχάριστο και εντυπωσιακό θέαμα με πολλά σπουδαία μηνύματα, που απευθύνεται σε μικρούς, αλλά και μεγάλους.

Η Εστέλλα, κόρη του Παναγιώτη και της Αργυρώς Κοπάνου, είναι απόφοιτη του Τμήματος Μουσικής Τέχνης και Επιστήμης του Πανεπιστημίου Μακεδονία, με ειδίκευση στη μονωδία, είναι ηθοποιός, απόφοιτος Μελοδραματικής και μέλος της χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Έχει πολλές εμφανίσεις στο ενεργητικό της σε μουσικές και θεατρικές σκηνές της Αθήνας, Θεσσαλονίκης κ.λπ. Η ίδια δηλώνει ότι η συνεργασία της με την Κάρμεν Ρουγγέρη μετράει αισίως τρία χρόνια και τονίζει: «Είναι εξαιρετική εμπειρία για έναν καλλιτέχνη να συνεργάζεται με την Κάρμεν Ρουγγέρη, η οποία είναι επαγγελματίας σε ό,τι κάνει, απευθύνεται με υπευθυνότητα και ιδιαίτερη ευαισθησία στα παιδιά και νιώθω πολύ τυχερή που συνεργάζομαι μαζί της».
Η ταλαντούχα Βολιώτισσα είναι ιδιαίτερα χαρούμενη που θα εμφανιστεί στη γενέτειρά της, στον Βόλο. «Χαίρομαι πολύ, γιατί δίνεται η ευκαιρία στους Βολιώτες να δουν μια τέτοια παράσταση και ειδικά στα παιδιά, γιατί είναι μοναδική εμπειρία η παιδική όπερα. Τα παιδιά φεύγουν ευτυχισμένα, με χαμόγελο. Μέσα από την παράσταση έρχονται σε επαφή με την κλασική μουσική και ο στόχος της κ. Ρουγγέρη είναι να προσπαθήσει να φέρει τα παιδιά κοντά στο συγκεκριμένο κλασικό είδος, την όπερα , που στην Ελλάδα δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό και διαδεδομένο».

Η ταλαντούχα λυρική ερμηνεύτρια και ηθοποιός, η οποία είναι απόφοιτη του Μουσικού Σχολείου Βόλου και φοίτησε στα Ωδεία «Ρυθμός» και Ν. Ιωνίας Βόλου κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, εξελίσσοντας διαρκώς το εκφραστικό της ταλέντο που φάνηκε από την παιδική της ηλικία. Έχοντας πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό της, αλλά και συμμετοχές σε πολλές αξιόλογες παραγωγές, ακολουθεί τη δική της διαδρομή, με γνώμονα το ταλέντο και τη βαθιά αγάπη της για τη μουσική.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το