Τοπικά

Χ.Μπουκώρος: “Διεύρυνση ωραρίου του ΠΕΔΥ Βόλου χωρίς προσωπικό”

ΙΚΑ ΒΟΛΟΥ

Τη χωρίς μελέτη διεύρυνση του ωραρίου του ΠΕΔΥ Βόλου, τη στιγμή που είναι υποστελεχωμένο και πλήθος πολιτών έχει πλέον στραφεί προς τις δημόσιες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τονίζει σε ερώτηση ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Υγείας.
Η ερώτηση του βουλευτή αναφέρει τα εξής: «Με απόφαση του Υπουργείου Υγείας διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας του ΠΕΔΥ Βόλου και από τις 19:00 το απόγευμα να λειτουργεί μέχρι τις 10:00μ.μ., προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ασθενείς.
Αν και πρόκειται για ένα θετικό μέτρο, το οποίο αναμένεται να διευκολύνει τους ασφαλισμένους, εντούτοις είναι αδύνατον να υλοποιηθεί εξαιτίας της έλλειψης ιατρών. Αυτή τη στιγμή το ΠΕΔΥ Βόλου υπολειτουργεί. Όπως έχω ήδη επισημάνει σε παλαιότερη ερώτησή μου, (Αρ. Πρωτ. 1462/26-11-2015), οι γιατροί που έχουν απομείνει αδυνατούν να καλύψουν το πλήθος των περιστατικών. Η έλλειψη βασικών ειδικοτήτων, όπως παθολόγου και καρδιολόγου, δημιουργούν σημαντικά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του ΠΕΔΥ.
Κατόπιν τούτων,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Πώς είναι δυνατόν να διευρύνεται το ωράριο του ΠΕΔΥ Βόλου, τη στιγμή που είναι υποστελεχωμένο και λείπουν βασικές ειδικότητες, όπως παθολόγος και καρδιολόγος;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το