Τοπικά

Αθωώθηκε για τις φωτιές σε οικόπεδο και αυτοκίνητο στην Αγριά

Αθώο έκρινε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου χθες έναν 72χρονο άνδρα, κάτοικο Αγριάς, που συνελήφθη και κατηγορούταν για εμπρησμό από πρόθεση.
Ο 72χρονος συνελήφθη την Κυριακή από υπαλλήλους του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού σε οικόπεδο, που βρίσκεται επί της οδού Λεωφόρου Δημοκρατίας, δηλαδή στον παραλιακό δρόμο της Αγριάς.
Χθες ο 72χρονος, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα υπηρεσίας, καθώς κατηγορούταν για εμπρησμό εκ προθέσεως από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για ξένα πράγματα αλλά και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας με φωτιά κατ’ εξακολούθηση.

Οι φωτιές ξέσπασαν στο οικόπεδο που βρίσκεται στην Αγριά, κοντά στον κυκλικό κόμβο, στις 21, στις 29, 30 και 31 Μαΐου. Ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου δεν διαμένει εκεί και το χρησιμοποιούσε ως χώρο αποθήκευσης τραπεζοκαθισμάτων. Κάτοικος Αγριάς είναι η γυναίκα που είδε το αυτοκίνητό της να έχει πάρει φωτιά στην ίδια περιοχή.
Ο 72χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου για να δικαστεί και ως μάρτυρες κατέθεσαν ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου και η ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου. Η γυναίκα δήλωσε στο δικαστήριο ότι για τη φωτιά στο αυτοκίνητό της την είχε ειδοποιήσει γείτονας, πως υπήρχαν μικρές εστίες φωτιάς στο πίσω μέρος και πως τυλίχθηκε στις φλόγες η κουκούλα, στο πίσω μέρος του οχήματος. Η ίδια ανέφερε πως από τη φωτιά προκλήθηκαν ζημιές στο αυτοκίνητό της και πως από το βουλκανιζατέρ της είπαν ότι το λάστιχο ήταν τρυπημένο από αιχμηρό αντικείμενο.
Όπως κατέθεσε, ο κατηγορούμενος είναι γείτονάς της τα τελευταία 10 χρόνια και πως το τελευταίο διάστημα ίσως αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. «Δεν είδα τον κατηγορούμενο, είδα τη φωτιά» είπε χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε αν είχε δει τον 72χρονο κοντά στο αυτοκίνητό της.

Ο δεύτερος μάρτυρας, ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου, κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου πως στη δεύτερη φωτιά που είχε ξεσπάσει, κάηκε το παράπηγμα που βρισκόταν εντός του χώρου. Δήλωσε επίσης πως, όταν τον είχαν ειδοποιήσει για τις φωτιές και είχε σπεύσει στο οικόπεδό του για να δει τι συμβαίνει, είχε δει τον κατηγορούμενο στον χώρο. Ο ίδιος ανέφερε πως είχε βάσιμους λόγους να πιστεύει ότι ο κατηγορούμενος ευθύνεται για τη φωτιά, γιατί σε κάθε περιστατικό ήταν «παρών». Όπως είπε, γνώρισε τον 72χρονο πριν 20 χρόνια, όταν είχε αγοράσει το οικόπεδο και πρόσθεσε πως δεν είχε προβλήματα μαζί του στο παρελθόν.
Από την πλευρά του ο 72χρονος ανέφερε ότι το οικόπεδο έχει πευκοβελόνες και είναι εύκολο να προκληθεί πυρκαγιά. Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, ο ίδιος είχε δώσει κατάθεση στην αστυνομία στην οποία ανέφερε ότι είχε βρει ένα σχοινί που έμοιαζε με φιτίλι και πως δοκίμασε να δει, αν έπαιρνε φωτιά. Σημείωσε ότι δεν μπόρεσε να πάρει φωτιά και πως παράτησε το σχοινί στις πευκοβελόνες.
Την ενοχή του 72χρονου πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας αιτιολογώντας την πρότασή του ότι από τη συλλογή των στοιχείων της αστυνομικής προανάκρισης θεωρεί ότι τελέστηκαν οι πράξεις που του καταλογίζονταν. Το δικαστήριο κήρυξε τον 72χρονο αθώο λόγω αμφιβολιών για το ποιος έβαλε τη φωτιά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το