Τοπικά

Αρνητικό το Υπ. Περιβάλλοντος στη σύσκεψη για την αέρια ρύπανση στον Βόλο – Για “ατόπημα” κάνει λόγο ο Ευθ. Τσάμης

Αρνητικό είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος στο αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου να συμμετάσχει σε μια ευρεία σύσκεψη στον Βόλο για το θέμα της αέριας ρύπανσης. Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Κων. Αραβώσης σε συνάντηση που είχε με τον βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Κων. Μαραβέγια απέκλεισε αυτή την προοπτική επισημαίνοντας ότι μια σύσκεψη στον Βόλο δεν θα προσφέρει τίποτα. Όπως ανέφερε ο κ. Μαραβέγιας μιλώντας σήμερα στο Ράδιο ΕΝΑ, ο κ. Αραβώσης αντιπρότεινε να γίνει συνάντηση στην Αθήνα με τον Ιατρικό Σύλλογο και το ΤΕΕ, μετά την εκλογή νέας διοίκησης στο Τεχνικό Επιμελητήριο. Επίσης, ο κ. Αραβώσης ενημέρωσε τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ότι αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από τον Δημόκριτο για την αέρια ρύπανση στον Βόλο.

Σημειώνεται ότι ο Ιατρικός Σύλλογος απέστειλε επιστολή στον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Χατζηδάκη με την οποία να τον καλούσε να διοργανώσει στον Βόλο σύσκεψη με τους πολιτικούς, επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς της πόλης, και με την συμμετοχή εκπροσώπων πολιτών και οικολογικών οργανώσεων και την παρουσία δημοσιογράφων, προκειμένου να καταγραφούν τα προβλήματα και να δρομολογηθούν άμεσα αποτελεσματικοί και κατάλληλοι έλεγχοι που θα συνοδεύονται από λύσεις στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη.

Σχολιάζοντας την απάντηση του κ. Αραβώση στον Κ. Μαραβέγια, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ευθ. Τσάμης σημείωσε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος αναμένει γραπτή απάντηση στην επιστολή του προς το Υπουργείο και αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί, θα πρόκειται για ατόπημα και προσβλητική αντιμετώπιση του ιατρικού κόσμου της Μαγνησίας. “Εμείς δεν ζητάμε συνάντηση με τον Υπουργό αλλά να έρθει στον Βόλο και να προεδρεύσει σε σύσκεψη για το μείζον θέμα της αέριας ρύπανση”, τόνισε ο κ. Τσάμης και πρόσθεσε: “Δεν θέλουμε να συζητάμε για δημόσιες σχέσεις, τα γεγονότα μας έχουν ξεπεράσει. Δεν θα χάνεται το πρόβλημα μεταξύ ανευθυνο-υπευθύνων. Την ευθύνη την έχουν οι ίδιοι”.

Ο ίδιος προανήγγειλε τη διοργάνωση μιας μεγάλης εκδήλωσης τον Νοέμβριο στον Βόλο λέγοντας ότι ο Ιατρικός Σύλλογος δεν θα σταματήσει να αναδεικνύει το πρόβλημα. Υπογράμμισε για μια ακόμη φορά την ανάγκη εγκατάστασης και λειτουργίας δικτύου μετρητών στον Βόλο και κατέληξε λέγοντας: “Δυστυχώς πηγαίνουμε πολύ αργά, αλλά σταμάτησαν να μπαίνουν στο θέμα εκβιασμοί, εκφοβισμοί και αδράνειες”.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το