Τοπικά

Αριστούχοι από τα ΕΠΑΛ της Μαγνησίας με υψηλές βαθμολογίες και στόχους

Σε μια δύσκολη χρονιά που το περισσότερο διάστημα το πέρασαν μακριά από τις σχολικές αίθουσες, μαθητές από όλα τα ΕΠΑΛ της Μαγνησίας κατάφεραν να αριστεύσουν ή να συγκεντρώσουν υψηλές βαθμολογίες. Επόμενος στόχος για τους απόφοιτους των ΕΠΑΛ είναι η εισαγωγή τους στις σχολές και στα τμήματα της αρεσκείας τους και περιμένουν την ανακοίνωση των βάσεων τον Αύγουστο για να δουν που πέρασαν. Η «ΘΕΣΣΣΑΛΙΑ» δημοσιεύει ορισμένα από τα ονόματα μαθητών που αρίστευσαν στα ΕΠΑΛ της Μαγνησίας.

Με 19.730 μόρια πρώτευσε στο 3ο ημερήσιο ΕΠΑΛ Βόλου η Παναγιώτου Ελένη που είχε επιλέξει τον τομέα Υγείας και Πρόνοιας. Έγραψε 20 σε τρία μαθήματα, στην ανατομία, την υγιεινή και τα μαθηματικά και 18,2 στην έκθεση. Με τα μόρια που συγκέντρωσε στοχεύει στην ιατρική ενώ παράλληλα ασχολείται με το pole dancing, την κιθάρα και γενικότερα με τον αθλητισμό.
Ο Ξενοκώστας Σπυρίδων-Παναγιώτης από το 3ο ΓΕΛ Βόλου κατάφερε να συγκεντρώσει 19.465 μόρια καθώς έγραψε 20 στην Ανατομία, 19,8 στην Υγιεινή, 19,8 στα μαθηματικά και 17,1 στην έκθεση.
Και ο Βαΐτσης Θεόφιλος από το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου συγκέντρωσε 19.465 μόρια και βάζει «πλώρη» για την Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών.

Η Αγαπητού Ζωή από το 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας με ειδικότητα τη Γραφιστική συγκέντρωσε 19.280 μόρια και βάζει πλώρη για την Αρχιτεκτονική.
Η Καμπέρη Ελένη από το 1ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, από την ειδικότητα του βοηθού Φαρμακείου, συγκέντρωσε 19.205 μόρια. Έγραψε 20 στα μαθηματικά και 19,7 στην Υγιεινή και επιθυμεί να περάσει στην Κτηνιατρική Θεσσαλονίκης.
19.120 μόρια συγκέντρωσε η Βαζούρα Αγάπη από το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου. Από τον Τομέα της Υγείας στοχεύει στις ιατρικές σχολές.
Η Καλαμπάκα Ιωάννα-Μαρία από το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου συγκέντρωσε 18.625 στον τομέα Διοίκησης και Οικονομίας.
Η Καλαφατάκη Στυλιανή από το ΕΠΑΛ Αγριάς συγκέντρωσε 18.520 μόρια και ο υψηλότερος βαθμός που συγκέντρωσε σε μάθημα ήταν 19,7. Με τα μόρια που συγκέντρωσε στοχεύει στη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας, στη ΣΜΥ (όπλα και στα σώματα) αλλά και στα ΤΕΦΑΑ.
Η Χαντζόγλου Κωνσταντίνα από το 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας είναι μεταξύ των αριστούχων του σχολείου της . Από τον Τομέα Υγείας και Πρόνοιας στοχεύει πλέον στις Στρατιωτικές Σχολές έχοντας συγκεντρώσει 18.475 μόρια.

Η Ευαγγελάκη Μαργαρίτα από το ΕΠΑΛ Αγριάς με 19,8 που έγραψε στην Οικονομία και με τις καλές επιδόσεις της και στα άλλα εξεταζόμενα μαθήματα συγκέντρωσε 18.410 μόρια και θέλει την εισαγωγή της στο Λιμενικό ή στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού.
Ο Τσαπόγας Βασίλειος από το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου συγκέντρωσε 18.350 μόρια. Έγραψε 20 στις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, όπως επίσης και στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και 18,3 στα μαθηματικά. Στοχεύει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Βόλου ή στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Ο Βελούδος Στέφανος από το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου συγκέντρωσε 18.325 μόρια στον τομέα της Οικονομίας και Διοίκησης.
Ο Ρήγας Θεόδωρος από το ΕΠΑΛ Αγριάς κατάφερε να συγκεντρώσει 18.300 στα μαθήματα ειδικότητας και θέλει να εισαχθεί στα Σώματα Ασφαλείας ή στις Στρατιωτικές Σχολές.
Ο Αγγελής Σταμάτιος από το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου πέτυχε 18.250 μόρια στην κατεύθυνση «οικονομικά, εμπορία και διαφήμιση» και στοχεύει στις Στρατιωτικές Σχολές.
Η Αγγελή Γεωργία-Νικολέτα από το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου συγκέντρωσε 18.235 μόρια και στοχεύει να περάσει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.
Ο Ντότσιας Κωνσταντίνος από το ΕΠΑΛ Αγριάς συγκέντρωσε 18.225 από τον Τομέα Οικονομίας και Διοίκησης και θέλει την εισαγωγή του σε οικονομικές και στρατιωτικές σχολές.
Ο Δήμος Δημήτριος από το ΕΠΑΛ Αλμυρού συγκέντρωσε 18.210 στα μαθήματα του τομέα του.
Ο Τόγιας Σωκράτης από το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου, στην ειδικότητα οικονομίας και διοίκησης, έγραψε 18,8 στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και 18,4 στις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Με τα μόρια που συγκέντρωσε, 17.650, στοχεύει σε οικονομικές σχολές.

Ο Λαμπρινίδης-Στάχτος Νικόλαος από το 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας συγκέντρωσε 17.575 μόρια και πέτυχε τις καλύτερες βαθμολογίες του στα μαθήματα της υγιεινής που έγραψε 20 και της ανατομίας που έγραψε 18,3. Σήμερα στοχεύει στη Σχολή Βιοϊατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Ο Μπαντούμης Γεώργιος από το 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας κατάφερε να συγκεντρώσει 17.405 μόρια και επιθυμεί την εισαγωγή του στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών.
Ο Ανεστιάδης Γεώργιος, απόφοιτος του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας αναδείχθηκε πρώτος στο σχολείο του συγκεντρώνοντας 17.375 μόρια στην ειδικότητα Ηλεκτρονικών Συστημάτων και αφιέρωσε την επιτυχία στον πατέρα του που έχασε πριν από πέντε χρόνια. «Έπειτα από έναν μακρύ και αγωνιώδη δρόμο τον τελευταίο χρόνο, τόσο για την προετοιμασία των πανελληνίων εξετάσεων όσο και για τον κίνδυνο της πανδημίας κατάφερα να συγκεντρώσω ένα ικανοποιητικό σύνολο μορίων με μεγαλύτερο βαθμό στο μάθημα των ηλεκτρικών μηχανών με 18,6 ώστε να μπορέσω να εισαχθώ στην σχολή προτίμησής μου με τίτλο Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων» δήλωσε ο Γεώργιος.
Η Κούργια Αικατερίνη από το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου με 17.360 μόρια έχει βάλει στόχο τις Παιδαγωγικές Σχολές.
Η Λώλη Νικολέττα από το 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό) πέτυχε την καλύτερη βαθμολογία στο σχολείο της και συγκέντρωσε 17.145 μόρια.

Η Γερμανού Βασιλική – Αναστασία από το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου συγκέντρωσε 16.645 μόρια στον τομέα της Γεωπονίας, έγραψε την καλύτερη βαθμολογία της, 18,6, στα νέα ελληνικά και στοχεύει στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων στην Καρδίτσα.
Ο Γαλάνης Νικηφόρος από το 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας με 16.625 μόρια για τις σχολές που αντιστοιχούν στην ειδικότητά του στοχεύει στη Σχολή Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού.
Ο Ιωαννίδης Ιωάννης από το 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας με συνολικά 16.250 μόρια συγκέντρωσε την καλύτερη βαθμολογία του στα Δίκτυα Υπολογιστών με 17,3. Στοχεύει πλέον στο Τμήμα Πληροφορικής Καβάλας.
Η Αρβανίτη Αλεξάνδρα-Μαρία από το 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας συγκέντρωσε 15.400 μόρια στην ειδικότητα Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού και στοχεύει στην ειδικότητά της, δηλαδή στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού.
Ο Συρταδιώτης Ρίζος από το ΕΠΑΛ Βελεστίνου συγκέντρωσε 11.710 μόρια στον τομέα της Γεωπονίας. Έγραψε 16,3 στη βιολογική γεωργία και στοχεύει στο τμήμα παραδοσιακών οργάνων και παραδοσιακής μουσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθώς ασχολείται με την παραδοσιακή μουσική και παίζει κλαρίνο.

Εργαζόμενοι οι περισσότεροι επιτυχόντες στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου
Σύμφωνα με ανακοίνωση του 2ου ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό) συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις δεκαέξι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου.
Από αυτούς, σύμφωνα με τις βαθμολογίες τους, έχουν τη δυνατότητα εισαγωγής σε πανελλαδικές σχολές της επιλογής τους τουλάχιστον οι επτά. Οι περισσότεροι/-ες είναι εργαζόμενοι, πατέρες και μητέρες με παιδιά ενώ μία μαθήτρια, μάλιστα, έδωσε εξετάσεις μαζί με τον γιο της, που ήταν μαθητής πρωινού ΕΠΑΛ, και φαίνεται ότι θα είναι και οι δύο επιτυχόντες. Αγωνίστηκαν όλοι/-ες τους σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες λόγω πανδημίας (τηλεκπαίδευση, προβλήματα τεχνολογικής υποδομής, συνδέσεων δικτύου, ψυχολογική πίεση, ανάγκες οικογενειών). Οι βαθμολογίες τους κινούνται από 17.145 έως 11.000 μόρια. Συγκεκριμένα οι τρεις πρώτοι συγκεντρώνουν: η πρώτη 17.145 μόρια, ο δεύτερος 15.535 μόρια, η τρίτη 13.930 μόρια.

Βοήθεια από το ΕΠΑΛ Βελεστίνου στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού
Δέκα μαθητές, εκ των οποίων οι τέσσερις απόφοιτοι, από το ΕΠΑΛ Βελεστίνου συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις με στόχο την πρώτη σχολή που κατά δήλωσή τους επιθυμούν. Σε ανακοίνωσή του το σχολείο υπενθυμίζει ότι οι απόφοιτοι μαθητές είχαν εισαχθεί σε Πανεπιστημιακά Τμήματα υψηλού επιπέδου και με καλή σειρά εισαγωγής, στις πανελλήνιες εξετάσεις 2020, οι οποίες όμως δεν αποτελούσαν την πρώτη τους προτίμηση. «Συγχαίρουμε όλους τους υποψήφιους για τον αγώνα που δώσανε και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στα αποτελέσματα εισαγωγής στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τη βαθμολογία τους ηλεκτρονικά μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής του υπουργείου, επιπλέον όμως τα αποτελέσματα βρίσκονται αναρτημένα στην είσοδο του σχολείου.
Το ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου θα παραμένει ανοικτό κάθε Πέμπτη για όποιον υποψήφιο χρειάζεται βοήθεια στη συμπλήρωση και υποβολή του μηχανογραφικού και όπως επίσης τις ημέρες που θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας» αναφέρει το ΕΠΑΛ σε ανακοίνωσή του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το