Τοπικά

Αναγκαίος ο έλεγχος των οχημάτων πριν τα ταξίδια για διακοπές

Οδικώς ταξιδεύουν πολλές οικογένειες για τους καλοκαιρινούς τους προορισμούς και είναι απαραίτητο να έχουν προβεί σε έλεγχο ή συντήρηση των οχημάτων τους πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους. Υπάρχει προνοητικότητα αλλά όχι στον επιθυμητό βαθμό που θα έπρεπε να γίνεται ο έλεγχος, δήλωσε στη «Θ» ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων Μαγνησίας (ΣΙΣΑΜ) και αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕΜ κ. Νίκος Πλουμιστός.
«Υπάρχει αρκετός κόσμος που έρχεται και κάνει είτε έναν έλεγχο ή μία συντήρηση που χρειάζεται ώστε να προνοήσει για να απολαύσει τις ημέρες των διακοπών του. Και όσοι δεν το κάνουν πιστεύω ότι οφείλεται στην οικονομική δυσχέρεια και όχι στο ότι ξέχασαν να ελέγξουν το αυτοκίνητο» δήλωσε.
Όπως σημείωσε κατά τη διάρκεια των διακοπών παρατηρείται, αυτοκίνητα επισκεπτών από άλλες πόλεις να παρουσιάζουν βλάβες τις οποίες, αν είχε γίνει μία επίσκεψη για έλεγχο, θα μπορούσαν να είχαν προβλεφθεί και να μην υπάρχει πρόβλημα. Έτσι οι ιδιοκτήτες, αν είχαν επισκεφθεί νωρίτερα το συνεργείο θα είχαν αποφύγει και την ταλαιπωρία και ενδεχομένως το μεγαλύτερο κόστος για την επισκευή της βλάβης.
Για ένα σέρβις στο κλιματιστικό, που κανονικά θα έπρεπε να γίνει στις αρχές καλοκαιριού, αν παρουσιαστεί μία βλάβη θα ταλαιπωρηθεί η οικογένεια κατά τη διάρκεια των διακοπών. Αλλά με μια απλή συντήρηση θα είχε φανεί, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και ο οδηγός θα είχε προνοήσει για να μην παρουσιαστεί κάποιο ζήτημα. «Σε ό,τι αφορά τον κλιματισμό, περίπου το 40% προνοεί και στις αρχές καλοκαιριού ελέγχει και κάνει απολύμανση στην καμπίνα που χρειάζεται για τον κλιματισμό» σημείωσε ο κ. Πλουμιστός.

Όπως ανέφερε, πρέπει να γίνονται έλεγχοι καθώς το καλοκαίρι έχει διαπιστωθεί, ειδικά τα τελευταία χρόνια, αύξηση της θερμοκρασίας. «Κάποια πράγματα στο αυτοκίνητο είναι πολύ ευαίσθητα, όταν αυξηθεί η θερμοκρασία. Από εκεί προκύπτουν και οι βλάβες. Το σωστό είναι αρχές του καλοκαιριού ο οδηγός να πηγαίνει για έναν έλεγχο και ο σύμβουλος μηχανικός ξέρει τι πρέπει να ελέγξει ώστε να προνοήσει και να προλάβει βλάβες. Ο κλιματισμός είναι νούμερο ένα, καθώς πλέον είναι ασφάλεια για τον οδηγό. Αν έχει δροσιά στο αυτοκίνητο του παρέχει ασφάλεια για να μπορέσει να οδηγήσει, να αντιλαμβάνεται και να αντιδρά σωστά».
Πρόσθεσε ότι έλεγχος πρέπει να γίνεται στο σύστημα ψύξης του κινητήρα που καταπονείται πολύ καθώς οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει, όπως επίσης στα φρένα και στα ελαστικά.
«Αποτελούν έναν βασικό κορμό που συντελούν στο να είμαστε ασφαλείς» σημείωσε ο κ. Πλουμιστός και επισήμανε ότι πρέπει να πηγαίνουμε στο συνεργείο της εμπιστοσύνης μας για τον καλοκαιρινό έλεγχο πριν τη σεζόν.
Ο έλεγχος δε, είναι απαραίτητος όχι μόνο πριν από τις διακοπές μας, αλλά γενικότερα καθώς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πηγαίνουμε για μπάνιο και διανύουμε μεγάλες αποστάσεις.
Επιπλέον ο οδηγός πρέπει να ελέγχει τα νερά της μηχανής, τα λάδια να είναι σε σωστή ποσότητα στον κινητήρα, η πίεση των ελαστικών να είναι η ιδανική και πώς λειτουργεί ο κλιματισμός.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το