Τοπικά

Αναφορά Mπουκώρου για την επιδότηση παγίων εξόδων σε ατομικές και οικογενειακές επιχειρήσεις

Το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου περί ένταξης των ατομικών και οικογενειακών εμπορικών επιχειρήσεων στο «προσωρινό μέτρο κρατικής ενίσχυσης επιχειρήσεων με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών» μετέφερε, στον Υπουργό Οικονομικών, ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, μετά από σχετική επιστολή του συλλόγου.
Συγκεκριμένα, όπως επισήμανε ο βουλευτής Μαγνησίας στην αναφορά του, πολλές επιχειρήσεις εξαιρούνται του μέτρου κάλυψης παγίων δαπανών, διότι δεν απασχολούν ούτε έναν εργαζόμενο με εξαρτημένη σχέση εργασίας πλήρους απασχόλησης, σύμφωνα με το κριτήριο υπαγωγής στο εν λόγω μέτρο. Ως εκ τούτου, όσες επιχειρήσεις είναι ατομικές ή οικογενειακές δεν επιδοτούνται για τις πάγιες δαπάνες τους.
Ωστόσο, οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας και η περιορισμένη αγοραστική κίνηση των πολιτών οδηγούν στη σταδιακή πτώση του τζίρου. Την ίδια στιγμή οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων αυτών τόσο προς τους προμηθευτές όσο και προς το Δημόσιο εξακολουθούν να υφίστανται και να είναι ίδιες με αυτές των επιχειρήσεων που απασχολούν εργαζόμενους.
Βάσει των ανωτέρω λοιπόν, το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου που μετέφερε στον Υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής Μαγνησίας είναι η ένταξη και των ατομικών και οικογενειακών εμπορικών επιχειρήσεων στο μέτρο της επιδότησης των παγίων εξόδων, προς αποφυγή συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού στον εμπορικό κόσμο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το