Ελλάδα

Αμετανόητος ο προπονητής: «Με ήθελες ή δεν με ήθελες; Δεν είμαι βιαστής»

H υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 11χρονης αθλήτριας ιστιοπλοΐας που κατήγγειλε η Σοφία Μπεκατώρου έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και πλέον ο φερόμενος ως δράστης βρίσκεται ενώπιον της δικαιοσύνης. Η κατάθεσή της 21χρονης σήμερα κοπέλας ήταν «ποταμός», ο λόγος της συγκροτημένος, οι λεπτομέρειες, ανατριχιαστικές. Η 21χρονη αθλήτρια ιστιοπλόος, βρέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα αποφασισμένη να μιλήσει για όσα κρατούσε μέσα της για χρόνια. «Ήταν καθαρός βιασμός». Ο 38χρονος κατηγορούμενος, όμως, αρνείται κάθε κατηγορία που τον βαραίνει και επιμένει πως ήθελε να παντρευτεί την τότε 11χρονη που τον κατήγγειλε.

«Να συνεχίσεις αυτό που κάνεις και την καταγγελία. Θα με κοιτάξεις, όμως, στα μάτια αυτή τη στιγμή και θέλω να σκεφτείς, το ήθελες ή δεν το ήθελες; Σου είχα τάξει γάμο και το γούσταρες ή δεν το γούσταρες;» λέει ο πρώην προπονητής λίγες ώρες πριν συλληφθεί, μιλώντας αποκλειστικά στο Live News. Έχοντας ήδη ομολογήσει το έγκλημά του κοιτά την κάμερα και αμετανόητος απευθύνεται στο θύμα του. «Η σχέση μας δεν ήταν πλατωνική, σαφώς υπήρχε επαφή, και δεν υπήρχε μια φορά. Βρισκόμασταν συνέχεια, βγαίναμε έξω. Δεν έγινε μια φορά, τα είχαμε και την ήθελα και θα την παντρευόμουν».

Οι αντιφατικές δηλώσεις του 38χρονου κατηγορούμενου είναι συνεχείς. Από τη μία υποστηρίζει ότι ήξερε από πριν ότι θα τιμωρηθεί και από την άλλη ότι δεν αισθάνεται βιαστής. «Δεν αμφιβάλλω ότι θα δικαστώ και θα τιμωρηθώ. Το γνώριζα από πριν. Δεν είπα ότι δεν το έκανα. Δεν αισθάνομαι βιαστής. Για αυτό βγαίνω στην κάμερα. Δεν αισθάνομαι βιαστής, την αγαπάω ακόμα. Κι αν καταλήξω στη φυλακή για πάρτη της να καταλήξω στη φυλακή. Αν θέλει να με βάλει στη φυλακή, να με βάλει αλλά να σκεφτεί, με ήθελε ή δεν με ήθελε;». O 38χρονος αρνείται τον βιασμό του ανήλικου κοριτσιού, επιμένει ότι είχαν σχέση και επιχειρεί να μοιράσει την ευθύνη για όσα συνέβησαν με ένα παιδί. «Με είχε πείσει ότι η διαφορά ηλικίας μας ήταν ιδανική. Δεν μπορείς να παντρευτείς στα 16 ή στα 17; Ήταν αμοιβαίο. Δεν έδινα κάτι για να μην παίρνω, έπαιρνα πάρα πολλά. Δεν με ενδιέφερε να σταθώ στα νούμερα. Ήξερα ότι στα 16 της εγώ θα την πάρω. Έφυγα από την ομάδα με ένα τηλέφωνο. Δεν με κυνήγησε ποτέ ο πατέρας της. Μου είπε θα τα πούμε στον Εισαγγελέα. Με ποια έννοια να το μετανιώσω; Να μετανιώσω κάποιον που τον αγαπάς πραγματικά; Γιατί να το μετανιώσω; Να μετανιώσει αυτός που σκοτώνει ή αυτός που βιάζει…εγώ δεν βίασα. Είχα πλήρη επίγνωση για τι κάνω. Ας πληρώσω. Δεν παίρνω πίσω, ας με εκτελέσουν, ας με ρίξουν στη φυλακή…» είπε στο ΜEGA.

Στην κατάθεσή της η νεαρή αθλήτρια διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του 38χρονου και είπε ότι ο προπονητής της την απειλούσε ότι θα την σκοτώσει και ότι θα καταστρέψει την οικογένεια της αν μιλούσε για ό,τι της έκανε. Όταν τελικά αποφάσισε να μιλήσει στην οικογένειά της, κατέφυγαν στην Αστυνομία αλλά ο διοικητής τους συνέστησε να μην συνεχίσουν την ιστορία γιατί το παιδί θα τραυματιζόταν ακόμη περισσότερο. Το αποτέλεσμα ήταν η απόλυση του προπονητή, ο οποίος μετά εξαφανίστηκε.

Από το 2013 και μέχρι πρόσφατα, η αθλήτρια της Ιστιοπλοΐας είχε «θάψει» βαθιά μέσα της όσα έζησε. Βλέποντας, ωστόσο, τη Σοφία Μπεκατώρου να καταγγέλλει όσα έζησε, την αναζήτησε στο Facebook και ζήτησε να τη συναντήσει. Τότε αποφάσισε να κάνει το ίδιο που έκανε και η Σοφία Μπεκατώρου, δηλαδή να μιλήσει για τον βιασμό της.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το