Τοπικά

Αγροτικό συλλαλητήριο την Τρίτη έξω από το δημαρχείο Ζαγοράς

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς καλεί όλους τους συναδέλφους του, τους φορείς και τους δημότες του Δήμου να συμμετέχουν την Τρίτη 15 Νοεμβρίου στις 18:00 στο αγροτικό συλλαλητήριο έξω από το Δημαρχείο της Ζαγοράς.

Ο σύλλογος συμμετείχε το προηγούμενο διάστημα στην πανελλαδική μαζική σύσκεψη μηλοπαραγωγών που πραγματοποιήθηκε στην Αγιά όπου συμμετείχαν εκατοντάδες αγρότες, οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και Μαγνησίας, 17 Αγροτικοί Σύλλογοι και άλλοι μαζικοί φορείς, με πρωτοβουλία της ΠΕΜ, όπου αποφασίστηκε όλοι οι σύλλογοι να βγουν μαχητικά, δυναμικά και μαζικά στους δρόμους του αγώνα με πολύμορφες κινητοποιήσεις στις 15 Νοέμβρη σε κάθε πόλη και χωριό.

Στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε να διοργανωθεί και πανελλαδικό συλλαλητήριο στα τέλη Νοέμβρη στην Αθήνα.

Τα αιτήματα είναι:

– Να παραμείνουν οι συνδεδεμένες ενισχύσεις σε όλα τα προϊόντα.

– Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, με ευθύνη της κυβέρνησης.

– Άμεσα μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Πλαφόν 0,07 λεπτά/KWh στο αγροτικό ρεύμα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και του προστίμου ρύπων. Επιδότηση μέσων, εφοδίων και ζωοτροφών, κατάργηση του ΦΠΑ.

– Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα στους αγρότες, καθώς και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το