Τοπικά

Αγάπη Μιχελή: Συνταγή επιτυχίας με πάθος για μαγειρική

 

Η Αγάπη Μιχελή, σεφ με καταγωγή από τη Γλώσσα Σκοπέλου, συστήθηκε στο τηλεοπτικό κοινό πριν από λίγο καιρό, με τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό Top Chef που προβλήθηκε από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ. Η 27χρονη σεφ, η οποία βρίσκεται μέσα στην κουζίνα από την εφηβεία της, έχοντας κατασταλάξει από τότε για το επάγγελμα που ήθελε να ακολουθήσει, πλέον μοιράζει τον χρόνο της σε ενδιαφέροντα γαστρονομικά projects.

Τι κρατάει από τη συμμετοχή της; «Ήταν ξεχωριστή εμπειρία για μένα. Γνώρισα άτομα της δουλειάς, με τα οποία μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος, γιατί δεν έχω και πολλούς φίλους μάγειρες. Θα θυμάμαι για πάντα το πόσο δύσκολα είναι, αφού κάθε μέρα καλείσαι να είσαι δημιουργικός και να κρίνεσαι. Οι χρόνοι είναι τόσο περιορισμένοι και αυτό ήταν το πιο απαιτητικό της υπόθεσης. Μέσα σε λίγα λεπτά έπρεπε να παρουσιάσεις κάτι, το οποίο πάνω απ’ όλα θα σε εξέφραζε και δεν σε έπαιρνε να κάνεις το παραμικρό λάθος», σχολίασε.
Με το που ολοκλήρωσε τη συμμετοχή της στο reality μαγειρικής, άρχισε και πάλι να μαγειρεύει για λογαριασμό της πρεσβείας της Δανίας στην Αθήνα. Επίσης, επανήλθε στο private dining για πελάτες από το εξωτερικό που επισκέπτονται τη χώρα μας, ενώ πολλές φορές και η ίδια ταξιδεύει εκτός συνόρων, για να προετοιμάσει τα γεύματα σε όσους την εμπιστεύονται. Το τελευταίο διάστημα, όμως, επικεντρώνεται και σε κάτι καινούργιο. «Τον προσεχή Απρίλιο, μαζί με άλλους μάγειρες, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν το δικό τους εστιατόριο, θα δημιουργήσουμε έναν χώρο, μέσα στον οποίο κάθε σεφ θα μπορεί να αναδείξει τα πιάτα του και το στυλ που τον χαρακτηρίζει», ενώ το καλοκαίρι του 2022 θα τη βρει στη Σύρο, έναν αγαπημένο προορισμό για εκείνη. «Εκεί συνεργάζομαι με μία διαφημιστική εταιρεία, που απασχολεί ιδιωτικούς σεφ, αλλά και με κάποιες οικογένειες που θα επισκέπτονται το νησί τους θερινούς μήνες».
Η Αγάπη Μιχελή, η οποία είναι κόρη του μουσικού Νίκου Λαρυγγάκη, πριν το Top Chef βρισκόταν στις Κάννες, το διάσημο γαλλικό θέρετρο στην Κυανή Ακτή που φημίζεται για το ετήσιο κινηματογραφικό φεστιβάλ που φιλοξενεί. «Βρισκόμουν σε μία εταιρεία παραγωγής, η οποία ασχολείται με τη διαφήμιση για μεγάλους οίκους μόδας. Μαγειρεύαμε για όλη την ομάδα, π.χ. τους φωτογράφους, τα μοντέλα κτλ», ανέφερε, ενώ έπειτα μίλησε για τα υπόλοιπα μέρη που έχει βρεθεί στο εξωτερικό για να μαγειρέψει: «Στη Γενεύη της Ελβετίας, όπως και για τη βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας. Αρχικά το 2015 στην εξοχική κατοικία που διατηρούν ο βασιλιάς Αλέξανδρος και η βασίλισσα Μάξιμα στο Πόρτο Χέλι, όσο και στην Ολλανδία που τους επισκέφτηκα δύο χρόνια μετά. Επίσης, έχω ταξιδέψει για τους πελάτες που εργάζομαι ως private chef σε Ιταλία και Γαλλία».
Το πάθος για τη μαγειρική χαρακτηρίζει την ταλαντούχα μαγείρισσα, η οποία με το που συμπλήρωσε το 14ο έτος της ηλικίας της, ξεκίνησε να ασχολείται με τα επισιτιστικά, πιάνοντας δουλειά σε εστιατόριο στη Γλώσσα Σκοπέλου. «Από τότε ήξερα πως ήθελα να εργαστώ μέσα στην κουζίνα και επιδίωξα να μάθω τα πάντα από την αρχή και το πώς δουλεύει ένα μαγαζί και πώς διαχειρίζεται όλα τα πόστα. Αυτό μου έκανε πολύ καλό και στην απόκτηση μαγειρικής αντίληψης, κάτι που λείπει έντονα από τους νέους σεφ. Αυτή η επιλογή με βοήθησε αργότερα στις σπουδές μου πάνω στη μαγειρική (σ.σ. αποφοίτησε από τη σχολή του Swiss Alpine Center), αλλά και στις μετέπειτα δουλειές μου».
Όσο για τη… συνταγή της επιτυχίας; «Πρώτα θα έλεγα πως χρειάζεσαι τύχη. Το σωστό timing παίζει ρόλο. Ακολουθεί το ταλέντο, ενώ παίζουν ρόλο και οι δημόσιες σχέσεις. Αλλιώς «ανεβαίνεις» πιο αργά. Όλα, όμως, έχουν να κάνουν με το πόσο θέλεις να εξελιχθείς», εξομολογήθηκε η Αγάπη Μιχελή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το