Τοπικά

Αχιλλέας Μπέος VS Νάνσυ Καπούλα

IMG_1519-1

Σκηνικό ανοιχτής σύγκρουσης διαμορφώνεται μεταξύ Δήμου Βόλου και Τεχνικού Επιμελητηρίου.
Η πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Νάνσυ Καπούλα κατηγορήθηκε ανοιχτά από τον δήμαρχο και τον σύμβουλο κ. Μαλαματίνη, κατά τη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, ότι έχει “ευαισθησίες” απέναντι σε εργολάβους…
Όλα ξεκίνησαν όταν στη συνεδρίαση τέθηκε θέμα ψήφισης τακτοποιητικού πίνακα, έργου που έχει ολοκληρωθεί. Ταυτόχρονα άρχισε να συζητείται το ιστορικό του έργου και η απόρριψη ενός ανακεφαλαιωτικού πίνακα από τον επίτροπο, με τον δήμαρχο να αναρωτιέται πώς συγκεκριμένος εργολάβος αναλαμβάνει τα περισσότερα έργα της ΔΕΥΑΜΒ.
Η κ. Καπούλα ζήτησε να εξελιχθεί η διαδικασία και να ψηφιστεί ο τακτοποιητικός πίνακας, εφόσον το έργο έχει παραδοθεί, προκειμένου να ολοκληρωθεί και το τυπικό ζήτημα.
Ο κ. Μπέος ανέφερε ότι ορισμένοι έχουν “ευαισθησίες απέναντι στους εργολάβους και όταν η πρόεδρος του ΤΕΕ ζήτησε εξηγήσεις, ο σύμβουλος κ. Μαλαματίνης δήλωσε ότι η κ. Καπούλα κάνει τον συνήγορο των εργολάβων.
“Δεν σας επιτρέπω”, ήταν η απάντηση της προέδρου του ΤΕΕ, που μετά τη λήξη της συνεδρίασης δήλωσε ότι οι σύμβουλοι στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ έχουν υπεύθυνες θέσεις και οφείλουν να γνωρίζουν και την τεχνική και τη νομική ορολογία για να λαμβάνουν αποφάσεις.
“Δεν μπορούν να μετέχουν στα συμβούλια αγνοώντας τα βασικά και να αερολογούν” τόνισε η κ. Καπούλα.
Νωρίτερα, πριν τη λήξη της συνεδρίασης, άνοιξε από τον δήμαρχο θέμα …διαβούλευσης με τους φορείς για τις αποφάσεις που λαμβάνει και επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να διαβουλεύεται με κανέναν.
“Εμείς δεν θα κάνουμε διαβούλευση, θα αποφασίζουμε και θα εκτελούμε”, είπε και αναφέρθηκε στην αντίδραση του ΤΕΕ για τη συνεργασία του Δήμου Βόλου με το Νοσοκομείο, προκειμένου το Αχιλλοπούλειο να δημιουργήσει υπαίθριο χώρο στάθμευσης στην οδό Ιάσονος.
Η πρόεδρος του ΤΕΕ ζήτησε να ενημερωθεί με ποιον τρόπο ο δήμος θα βάλει χρήματα σε ακίνητη περιουσία άλλου φορέα, ώστε να γκρεμίσει ένα κτίριο και συγκεκριμένα το ξενοδοχείο “Της Γαλλίας” στην Ιάσονος.
-«Δεν σας αφορά, εμείς αποφασίζουμε», απάντησε ο δήμαρχος.
-«Το που διαθέτει χρήματα των δημοτών ο δήμος Βόλου, με ενδιαφέρει ως πολίτη, αλλά ενδιαφέρει και το ΤΕΕ», ήταν η αντίδραση της κ. Καπούλα. Όσο για τη διαβούλευση, είναι Νόμος και να φροντίσετε να είστε σύννομος. Όπως φάνηκε από την κατάληξη της συζήτησης, ο δήμος δεν πρόκειται να συνεργαστεί με το Νοσοκομείο για τη δημιουργία του πάρκινγκ, γιατί κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το