Τοπικά

Στη “Θ” ο Διευθυντής ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κι ο Πρόεδρος Εργαζομένων «Υπήρξε άμεσα συντονισμός – Δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο»

 

 

«Δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο, μετά από 20 χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη» δήλωσε στη «Θ» ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Κώστας Σταμνάς, που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο της τραγωδίας με τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη.
Όπως περιγράφει μιλώντας στη «Θεσσαλία», «μόλις ενημερωθήκαμε για το τραγικό συμβάν κινητοποιήθηκε όλος ο μηχανισμός και ασθενοφόρα από όλη τη Θεσσαλία, την Κατερίνη, τη Θεσσαλονίκη και τη Λαμία. Πληρώματα ασθενοφόρων και γιατροί κατέφθαναν στο σημείο της τραγωδίας και σε συνεργασία με το ΚΕΠΥ και μετά από οδηγίες που λάβαμε από την Πυροσβεστική και την ΕΜΑΚ, υπήρξε η δική μας εμπλοκή για να παραλάβουμε τους τραυματίες».
Μάλιστα ο κ. Σταμνάς επεσήμανε ότι δόθηκε εντολή να ανοίξει και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, προκειμένου μαζί με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, να ανταπεξέλθουν στα περιστατικά.
Ο κ. Σταμνάς ανέφερε ότι τα ασθενοφόρα παρέλαβαν αρχικά ελαφρά και βαριά τραυματίες, άτομα νεαρής ηλικίας που είχαν υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα στα άνω και κάτω άκρα και τα μετέφεραν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.
Μάλιστα, όπως ανέφερε, «από τον ΟΣΕ διατέθηκαν λεωφορεία και ορισμένοι από τους επιβάτες μεταφέρθηκαν στα Νοσοκομεία Κατερίνης και Θεσσαλονίκης. Δεν έχω ξαναζήσει κάτι αντίστοιχο» είπε κι υπενθύμισε την τραγωδία στα Τέμπη. «Στα Τέμπη με τους μαθητές πριν 20 χρόνια ήταν άλλες οι συνθήκες. Τώρα δεν ξέρουμε τον ακριβή αριθμό των επιβατών και δεν γνωρίζουμε πόσες άλλες σοροί θα εντοπιστούν, καθώς υπάρχουν και αγνοούμενοι» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Οι περισσότεροι από τους τραυματίες είναι νεαρής ηλικίας άτομα από 17 – 28 ετών, ενώ ο κ. Σταμνάς αναφέρθηκε και στον επιχειρησιακό σχεδιασμό που υπήρξε.
Τα ασθενοφόρα από Θεσσαλονίκη και Λαμία αποχώρησαν μέσα στην ημέρα, ενώ όπως δήλωσε «υπήρξε άμεσα συντονισμός μεταξύ ΕΚΑΒ, Πυροσβεστικής, Αστυνομίας και στρατού. Το πρωί, ο υπουργός Υγείας με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου που βρέθηκαν στο σημείο πραγματοποιήσαμε σύσκεψη για τον καλύτερο συντονισμό».
Ο κ. Σταμνάς ευχαρίστησε όλα τα πληρώματα κι «όλους τους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στο συμβάν και συμβάλλανε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στα σώματα ασφαλείας. Μιλάμε για μια ανείπωτη τραγωδία».
Στη «Θ» μίλησε και ο πρόεδρος των Εργαζομένων ΕΚΑΒ Μαγνησίας Απόστολος Σαμαράς. «Οι συνάδελφοι που μετέβησαν στο σημείο βρήκαν διαμελισμένα πτώματα. Δεν έχουμε ξανασυναντήσει κάτι τέτοιο. Τα πρώτα βαγόνια ήταν πολτοποιημένα. Ό,τι βλέπουμε σε χώρες του εξωτερικού, γίνονται δύο βήματα από την πόρτα μας» είπε μεταξύ άλλων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το