Τοπικά

Ψηφιακή αίθουσα για τα χειρουργεία – Σε δύο μήνες σε λειτουργία στο Νοσοκομείο Βόλου

Σε δύο μήνες θα είναι σε λειτουργία η ψηφιακή αίθουσα για τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Βόλου, ένα έργο το οποίο προέκυψε μέσα από το ΕΣΠΑ με συνολική χρηματοδότηση που ξεπερνά τις 450.000 ευρώ. Τον Αύγουστο θα τοποθετηθεί ο απαιτούμενος εξοπλισμός από τον ανάδοχο και μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι δυνατή η έναρξη λειτουργίας της αίθουσας.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ματθαίος Δραμητινός δήλωσε πως «ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα ο διαγωνισμός για τον ανάδοχο του έργου με την ψηφιακή αίθουσα. Έτσι τον Αύγουστο θα κάνει τις απαιτούμενες εργασίες και αρχές Σεπτεμβρίου θα κάνουμε τα εγκαίνια λειτουργίας της».

Αναφερόμενος στη σημασία αυτής της νέας υποδομής είπε πως «ψηφιακή αίθουσα υπάρχει μόνο σε ένα ακόμη κρατικό Νοσοκομείο της χώρας. Είναι ό,τι πιο σύγχρονο και μοντέρνο υπάρχει σε χειρουργική μέθοδο που εξυπηρετήσει ιδιαίτερα τους χειρουργούς. Είναι σαν να οδηγεί κάποιος Μερσεντές. Εμείς θέλουμε να αναβαθμίσουμε το Νοσοκομείο και χαιρόμαστε που την προμηθευόμαστε. Παράλληλα η ψηφιακή αίθουσα θα είναι και ένα κίνητρο για να έρθουν ειδικευόμενοι γιατροί».
Η διοίκηση προγραμματίζει και άλλα εγκαίνια μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα.

«Μια στοχοθεσία που έχουμε βάλει, είναι κάθε δύο μήνες να πραγματοποιούμε εγκαίνια. Και αυτό το κάνουμε, όχι για λόγους πολιτικής, αλλά, επειδή υλοποιούμε έργα και ολοκληρώνονται γρήγορα» επισήμανε ο διοικητής και πρόσθεσε πως «μετά τα εγκαίνια της ψηφιακής αίθουσας θα έχουμε την ολοκλήρωση του Ξενώνα για τη διαμονή συνοδών ασθενών, ένα έργο που υλοποιείται μετά από τη σημαντική δωρεά του κ. Χαράλαμπου Τσιμά, αλλά και τη συνδρομή άλλων συλλόγων».
Στο διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου το Νοσοκομείο αναμένεται να παραλάβει το δεύτερο μεγάλο έργο ΕΣΠΑ που αφορά στον ακτινολογικό μηχάνημα μαζί με τον υπέρηχο για το ακτινολογικό.
Επίσης αυτές τις ημέρες βγαίνει σε ηλεκτρονικό διαγωνισμό ο μαγνητικός τομογράφος που θα διαρκέσει περίπου τρεις μήνες. Μέχρι τέλος του χρόνου θα έχει γίνει η προμήθεια του σημαντικού έργου που χρηματοδοτείται μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Παράλληλα αναμένονται και άλλα έργα από το ΕΣΠΑ, όπως οι αναπνευστήρες για τη ΜΕΘ.

Επίσης τον Αύγουστο θα ξεκινήσει η διαβούλευση για τον στεφανιογράφο, ένα σημαντικό έργο υποδομής που αναμένεται να έρθει στο Νοσοκομείο το καλοκαίρι του 2019.
Ο κ. Δραμητινός υπογράμμισε τη μεγάλη συμβολή που έχει η ομάδα του ΕΣΠΑ και η οποία αποτελείται από τους κ.κ. Τάσο Ανδριώτη (προϊστάμενος βιοιατρικής), Δημήτρης Λύτρας (χειρουργός) και κ. Διαμαντάκου (εργαζόμενη), καθώς και του αναπληρωτή διοικητή κ. Χάρη Αποστολίδη. Η ομάδα ΕΣΠΑ συνεργάζεται με γιατρούς ανάλογα με το έργο που θέλει να προωθήσει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το