Κόσμος

Συμπαράσταση των Γάλλων στους Γερμανούς – Έμειναν μαζί τους στα αποδυτήρια

gipedo890_13

Οι ποδοσφαιριστές της Γαλλίας μετά το τέλος του φιλικού αγώνα με τη Γερμανία και τα όσα συνέβησαν στο Παρίσι, αρνήθηκαν να φύγουν από το «Σταντ ντε Φρανς» παραμένοντας σε αυτό όση ώρα χρειάστηκε να περιμένουν και οι ποδοσφαιριστές του Γιόακιμ Λεβ.

Δευτερόλεπτα μετά το τέλος της φιλικής αναμέτρησης, η αποστολή της Γερμανίας «εγκλωβίστηκε» στα αποδυτήρια του «Σταντ ντε Φρανς». Η αστυνομία του Παρισιού είχε δώσει εντολή να μην αποχωρήσουν οι Γερμανοί για το ξενοδοχείο τους αφού ακόμη ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση στους δρόμους της πρωτεύουσας κατά των τρομοκρατών. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως το πούλμαν που μετέφερε τη γερμανική αποστολή δεν χρησιμοποιήθηκε για να συγκεντρωθούν οι βαλίτσες από το ξενοδοχείο, όπου χρησιμοποιήθηκαν τρία μικρά βαν, τα οποία μάλιστα μετέφεραν παίκτες και τεχνική ηγεσία τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο.

Οι ποδοσφαιριστές της Γαλλίας, σε μια κίνηση συμπαράστασης, αποφάσισαν να μείνουν και αυτοί στο γήπεδο, δίπλα στους φίλους και συναδέλφους τους, κίνηση, η οποία εκτιμήθηκε τόσο από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γερμανίας όσο και από τους διεθνείς.

«Ηρθαμε στο Παρίσι για να κάνουμε αυτό που μας συνδέουμε όλους. Να παίξουμε ποδόσφαιρο μαζί, κόντρα ο ένας στον άλλο, στο όνομα της φιλίας. Να διασκεδάσουμε τον κόσμο αλλά πάνω απ’ όλα ήρθαμε για μια δίκαιη και η ειρηνική αναμέτρηση. Ανυπομονούσαμε να παίξουμε στο Σταντ ντε Φρανς αλλά τελικά η βραδιά εξελίχθηκε σε εφιάλτη. Οι εικόνες θα μείνουν χαραγμένες στο μυαλό μας. Αναρωτηθήκαμε πως γίνεται να υπάρχει τόση απανθρωπιά. Υπήρχαν πολλές απαντήσεις αλλά καμία δεν μπορεί να εξηγήσει αυτές τις δειλές επιθέσεις», δήλωσαν με ανακοίνωσή τους οι διεθνείς παίκτες της Γερμανίας κατά την επιστροφή της αποστολής στη χώρα.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το