Ελλάδα

Εκκλήσεις βουλευτών προς τους αγρότες

agrotes2-2

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις και η κλιμάκωσή τους σε όλη την Ελλάδα ενάντια στο ασφαλιστικό, έφτασαν και στα κυβερνητικά έδρανα. Βουλευτές προειδοποιούν τους αγρότες να μην υπερβούν τα όρια της νομιμότητας, την ώρα που συνάδελφοί τους στην περιφέρεια καλούν την κυβέρνηση να επανεξετάσει το πακέτο των μέτρων.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκου Μπόλαρη, ο οποίος τόνισε ότι «όταν εκφεύγουν από τη συνταγματική, τη νόμιμη, τη δημοκρατική λειτουργία, τότε αυτοί οι οποίοι τους μεταχειρίζονται, εκτίθενται».

Επιπλέον, δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σωκράτης Φάμελος και ο Μουσταφά Μουσταφά επέκριναν τους αγρότες για τα επεισόδια στην Κομοτηνή και στα μπλόκα. Ο κ. Φάμελος έκανε λόγο για «θέατρο» που έχουν στήσει ορισμένοι, σημειώνοντας πως «ο διάλογος θα γίνει και αγωνιστικά με κινητοποιήσεις, αλλά προφανώς δεν θα αφήσουμε το θέατρο να αντικαταστήσει την κοινωνική και κινηματική διαδικασία».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά υποστήριξε ότι όλα γίνονται για τα τηλεοπτικά δελτία. “Ανάλογα με τις ώρες μετάδοσης των δελτίων ειδήσεων βλέπαμε τον αριθμό των εκσφενδονιζομένων αυγών προς τα παράθυρα της Νομαρχίας, τα βαρελότα και τις κροτίδες”, ανέφερε.

Την ίδια ώρα, βουλευτές της περιφέρειας ζητούν από την κυβέρνηση να επανεξετάσει το πακέτο των μέτρων, με τον Γιάννη Μιχελογιαννάκη να ανοίγει πρώτος τον «χορό» των διαφοροποιήσεων και να δηλώνει ότι εάν δεν αλλάξει το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό, θα το καταψηφίσει και μάλιστα δεν θα είναι ο μόνος.

«Αν συνεχιστεί αδιαλλαξία και κατέβει όπως είναι, σαφώς και δεν θα το ψηφίσω», ανέφερε στους δημοσιογράφους ο κ. Μιχελογιαννάκης. Σε ερώτηση εάν θα καταψηφίσει ακόμη κι αν αυτό σημάνει κίνδυνο να πέσει η κυβέρνηση, απάντησε πως «αυτή δεν θα είναι κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μία άλλη κυβέρνηση μπορεί να επιμείνει τελικά σε τέτοιο ατόπημα».

Πηγή: Μega

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το