Τοπικά

Χωρίς ασθενοφόρο το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων

ekav

Για 4η εβδομάδα βρίσκεται ήδη χωρίς ασθενοφόρο το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων, αδυνατώντας να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κατοίκων συνολικά 52 χωριών της ευρύτερης επαρχίας!

Το μοναδικό αν και καινούριο ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας, που δεν ανήκει στο ΕΚΑΒ και το οποίο είχε παραδοθεί πριν από ένα χρόνο περίπου, αντικαθιστώντας το παλαιότερο που είχε εξαντλήσει κάθε περιθώριο λειτουργίας, έπαθε πριν από 20 μέρες περίπου μια σοβαρή βλάβη στον κινητήρα, το κόστος επιδιόρθωσης της οποίας ανέρχεται στο ποσό των 19.000 ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες…

Το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει ασθενοφόρο για την κάλυψη των αναγκών ολόκληρης της επαρχίας, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που λόγω των γιορτών εκτός των μόνιμων κατοίκων βρίσκονται στην περιοχή και πλήθος επισκεπτών, οπότε αν συμβεί κάτι θα πρέπει να έρθει ασθενοφόρο από τη Λάρισα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον ασθενή.

Ήδη, πολίτες διαμαρτύρονται για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τηλεφωνήματά τους στην εφημερίδα και ζητούν από τους αρμόδιους να επιληφθούν.

Επισημαίνεται ότι πέρα από το ζήτημα της έλλειψης ασθενοφόρου, εκκρεμεί και το ζήτημα της ύπαρξης ενός μόνο οδηγού που προσπαθεί να καλύπτει κάθε έκτακτο περιστατικό.

Παράλληλα, θα πρέπει να επανεξεταστεί το αίτημα για τη δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στο δήμο Φαρσάλων, όπως συνέβη στην Ελασσόνα, ώστε να υπάρχει σε μόνιμη βάση ασθενοφόρο στην πόλη.

Πηγή www.eleftheria.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το