Κόσμος

Δανή υπουργός: Να κατάσχουμε τα τιμαλφή των προσφύγων

A refugee screams for help after she and her daughter fell in the water as they arrive along the northeastern Greek island of Lesbos,  Friday, Oct. 2 , 2015. The International Organization for Migration says a record number of people have crossed the Mediterranean into Europe this year. (AP Photo/Muhammed Muheisen)

Μια σοκαριστική πρόταση έκανε η Δανή υπουργός Ενσωμάτωσης, η οποία ισχυρίστηκε ότι η χώρα θα πρέπει να κατάσχει τα τιμαλφή των προσφύγων και μεταναστών για να πληρώνεται η στέγασή τους, η περίθαλψή τους αλλά και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που διοργανώνονται για αυτούς.

Η Ίνγκερ Στόιμπεργκ προκάλεσε την οργή της διεθνούς κοινότητας αλλά υπεραμύνθηκε των απόψεών της μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook. «Ορισμένα ξένα μέσα ενημέρωσης αποδοκίμασαν το γεγονός ότι μπορεί στο μέλλον να κατάσχουμε περιουσιακά στοιχεία των αιτούντων άσυλο και να απαιτήσουμε να αναλάβουν αυτοί το κόστος της διαμονής τους στα κέντρα για τους πρόσφυγες» έγραψε, αναφερόμενη σε δημοσίευμα της Washington Post.

Τουλάχιστον  6.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει κείμενο διαμαρτυρίας που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο και τιτλοφορείται «Όχι στην κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων των μεταναστών».

Η Δανή υπουργός έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν θα κατάσχονται αντικείμενα συναισθηματικής αξίας, όπως ρολόγια ή βέρες, χωρίς όμως να καταφέρει να κατευνάσει τις αντιδράσεις απέναντι στο πρόσωπό της.

Παρόλα αυτά, το εν λόγω νομοσχέδιο θα συζητηθεί στο Κοινοβούλιο της χώρας τον Ιανουάριο και προβλέπει να κατάσχονται όλα τα αντικείμενα αξίας άνω των 400 ευρώ ή μετρητά.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το