Photo Gallery, Τοπικά

Τρίκερι: Η βοσκή των ζώων αιτία για παρ’ ολίγον φονικό

35χρονος κτηνοτρόφος δέχθηκε τα πυρά όπλου 60χρονου συγχωριανού του

 

Περιπετειώδης η διαδικασία μεταφοράς του θύματος που νοσηλεύεται στην Εντατική του Νοσοκομείου Βόλου, ενώ ο δράστης οδηγείται σήμερα στην Εισαγγελία

 

Παρ’ ολίγον φονικό χθες το πρωί στο Τρίκερι. Οι διαφορές δύο κτηνοτρόφων της περιοχής για τα βοσκοτόπια λίγο έλειψε να στοιχίσουν τη ζωή σε ένα νέο άντρα, έναν 35χρονο, που ζει από θαύμα. Ο 60χρονος συγχωριανός του, τον πυροβόλησε στην κοιλιακή χώρα, όταν συναντήθηκαν σε βοσκοτόπια, στην αγροτική περιοχή «Δρέπανο» Τρικερίου.

 

Ρεπορτάζ:

ΤΟΥΛΑ ΚΕΚΑΤΟΥ

 

Θύμα ο Γιώργος Αναγιάννης, πατέρας δύο ανήλικων αγοριών, ο οποίος δέχθηκε τα πυρά του κυνηγετικού όπλου του 60χρονου όταν συναντήθηκαν χθες το πρωί στα βοσκοτόπια. Ο 60χρονος έσπευσε να εξαφανιστεί για να παραδοθεί αργά το μεσημέρι και αφού αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας είχαν κινητοποιηθεί με εντολή του Αστυνομικού Διευθυντή για τη σύλληψή του. Ο 60χρονος κρατείται και σήμερα θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα υπηρεσίας. Ο 35χρονος χθες το μεσημέρι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο Βόλου και οι γιατροί εκφράζουν αισιοδοξία για την εξέλιξη της πορείας της υγείας του, παρά τα σοβαρά τραύματά του.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της προανάκρισης σχετικά με τις συνθήκες του αιματηρού περιστατικού, στις 9 χθες το πρωί, στα βοσκοτόπια της περιοχής «Δρέπανο» συναντήθηκαν οι δύο κτηνοτρόφοι. Εκεί έβοσκαν τα ζώα από τα κοπάδια τους. Κατά τη συνάντησή τους υπήρξε λογομαχία για τα βοσκοτόπια. Ο 60χρονος αποχώρησε για να επιστρέψει, όπως έγινε γνωστό, μιάμιση περίπου ώρα αργότερα, με το κυνηγετικό όπλο με το οποίο πυροβόλησε εν ψυχρώ τον 35χρονο συγχωριανό του. Μετά τον πυροβολισμό και βλέποντας τον 35χρονο να σωριάζεται αιμόφυρτος στο έδαφος, ετράπη σε φυγή. Μέσα σε λίγα λεπτά ειδοποιήθηκαν αστυνομικοί από το Τμήμα Μηλεών, οι οποίοι και μετέβησαν στην περιοχή. Η διαδικασία όμως μεταφοράς από την ορεινή περιοχή και στη συνέχεια στο Βόλο ήταν περιπετειώδης, καθώς υπήρχε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση και η κατάστασή του κρίθηκε ιδιαίτερα κρίσιμη. Από την πρώτη στιγμή διαπιστώθηκε ότι έπρεπε το συντομότερο δυνατόν και με ταχύτερο μέσον να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο. Αρκετοί ήταν εκείνοι που προσέτρεξαν να τον μεταφέρουν από τα βοσκοτόπια προς την παραλία Τρικερίου ώστε με σκάφος να μεταφερθεί στο «Αχιλλοπούλειο».

Τελικά και αφού παρακάμφθηκαν γραφειοκρατικές διαδικασίες, ο 35χρονος με πλωτό ταξί επιχειρήθηκε να μεταφερθεί στο Βόλο. Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, είχε ξεκινήσει από το Βόλο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθώς η  αρχική σκέψη ήταν να μεταφερθεί οδικώς. Κρίθηκε όμως χρονοβόρο, σε σχέση με την κρισιμότητα της κατάστασής του. Έτσι η μεταφορά του αποφασίστηκε να γίνει διά θαλάσσης. Από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας με πρωτοβουλία του διευθυντή κ. Κατσίκα ζητήθηκε η συνδρομή του Λιμεναρχείου Βόλου. Με εντολή του Κεντρικού Λιμενάρχη κ. Κρυονερίτη απέπλευσε από το Βόλο το πλωτό σκάφος του Λιμενικού, που στη διαδρομή συνάντησε το θαλάσσιο ταξί που μετέφερε τον 35χρονο στο Βόλο. Έγινε η μετεπιβίβαση και ο 35χρονος μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Βόλου, γύρω στις 12 το μεσημέρι και στη συνέχεια με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο. Αμέσως οι γιατροί τον υπέβαλαν σε χειρουργική επέμβαση και κατόπιν εισήχθη στην Εντατική.

Η Αστυνομία, χαρακτηρίζει το περιστατικό ως απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ο 60χρονος θα οδηγηθεί σήμερα στην Εισαγγελέα υπηρεσίας.

Και οι δύο κτηνοτρόφοι είναι γέννημα-θρέμμα Τρικερίου. Ο 35χρονος Γιώργος Αναγιάννης διατηρεί μεγάλα κοπάδια και ασχολείται συστηματικά με την κτηνοτροφία. Είναι πατέρας δύο ανήλικων αγοριών, ηλικίας 10 και 7 ετών. Οι συγχωριανοί του μιλάνε με τα καλύτερα λόγια. Λένε πως πρόκειται για ένα εργατικό και φιλότιμο παιδί. Ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Νικ. Φορτούνας χαρακτηρίζει τον 35χρονο «σωστό επαγγελματία και νοικοκύρη». Όπως έγινε γνωστό, τα προηγούμενα χρόνια ο Γιώργος Αναγιάννης επέλεγε τα βοσκοτόπια της Μακρινίτσας. Φέτος όμως υπάρχει μεγάλη βλάστηση στην περιοχή Τρικερίου και αποφάσισε να μη μετακινήσει τα κοπάδια του, αλλά να παραμείνει εκεί. «Ο 35χρονος είναι γερό παιδί και αυτό φαίνεται να τον βοηθάει να ξεπεράσει τον κίνδυνο» σημειώνει ο Δήμαρχος.

Ο 60χρονος είναι πατέρας τριών παιδιών και ασχολείται και αυτός επαγγελματικά εδώ και χρόνια με την κτηνοτροφία. Κανείς δεν περίμενε στο χωριό, όπως αναφέρθηκε, πως θα προέβαινε σε μία τέτοια πράξη. Το δικά του κοπάδια είναι μικρότερα από του 35χρονου, ωστόσο φαίνεται πως η έκταση της βοσκής, τους έφερε σε αντιπαράθεση. Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως η χρήση των βοσκότοπων τους είχε φέρει αρκετές φορές σε διαμάχη.

Το Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών διενεργεί την προανάκριση.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το