Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Τετραπλάσια η προσέλευση στο Κοινωνικό Φαρμακείο

Χρειάζεται στήριξη σε φάρμακα, χάπια και σιρόπια για αντιβίωση
Χρειάζεται στήριξη σε φάρμακα, χάπια και σιρόπια για αντιβίωση

Στήριξη σε φάρμακα, χάπια και σιρόπια για την αντιβίωση των παιδιών, αλλά και των ενηλίκων χρειάζεται άμεσα αυτήν την περίοδο το Κοινωνικό Φαρμακείο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας και της Μητρόπολης, ενώ σε άλλες κατηγορίες φαρμάκων εμφανίζει επάρκεια σε βαθμό μάλιστα που να μπορεί να ενισχύσει και άλλους φορείς, όπως το Γηροκομείο, αλλά ακόμη και το Νοσοκομείο. Η προσέλευση ασθενών στο Κοινωνικό Φαρμακείο έχει τετραπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα λόγω και της λειτουργίας του Ιατρείου Αλληλεγγύης.

Το ενθαρρυντικό είναι πως υπάρχει στενή συνεργασία του φαρμακείου και των ενοριών που το προμηθεύουν με διάφορα φάρμακα. Παράλληλα κομβικός είναι και ο ρόλος των ίδιων των φαρμακοποιών που έχουν αναλάβει τόσο την τροφοδοσία με φάρμακα, όσο και τη λειτουργία του ίδιου του Κοινωνικού Φαρμακείου, ενώ υπεύθυνη είναι η φαρμακοποιός κ. Γεωργία Τσάτσου.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστας Ματσιόλης επισήμανε πως όλο και περισσότερος κόσμος καταλαβαίνει τη χρησιμότητα του Κοινωνικού Φαρμακείου. Ήδη εμείς κάναμε μια πρόταση σε όλα τα ΜΜΕ να ενημερώνουν την τοπική κοινωνία για τη λειτουργία του. Μάλιστα υπάρχει η θετική εξέλιξη πως το Κοινωνικό Φαρμακείο που στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο, μεταφέρθηκε σε ένα διπλανό χώρο, πολύ μεγαλύτερο από εκεί που ήταν μέχρι πρότινος. Έτσι θα γίνεται ακόμη καλύτερη διαχείριση του υλικού μας, το οποίο είναι σε μεγάλη επάρκεια. Υπάρχουν κατηγορίες φαρμάκων που έχουμε καλυφθεί σε μεγάλο βαθμό, όπως τα νευρολογικά, τα αντιυπερτασικά, τα εισπνεόμενα, οι βιταμίνες ως συμπληρώματα φαρμακευτικών αγωγών. Μάλιστα, επειδή δεν μπορούμε να τα κρατάμε στο Κοινωνικό Φαρμακείο, αρχίζουμε να τα διοχετεύουμε σε άλλα ιδρύματα της περιοχής μας, όπως οι Φυλακές Βόλου, το Γηροκομείο. Το τελευταίο διάστημα ήρθαμε και σε επικοινωνία με το Νοσοκομείο Βόλου, στην περίπτωση που χρειάζονται φάρμακα που έχουμε σε επάρκεια, να τα διοχετεύσουμε και εκεί, ώστε να βοηθηθούν οι συνάνθρωποι. Όλα αυτά τα φάρμακα προέκυψαν μετά από αρμονική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με τη Μητρόπολη Δημητριάδος και τις ενορίες. Και αυτό είναι το στοιχείο της δικής μας προσπάθειας που το ξεχωρίζει από τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες σε άλλους Νομούς. Έτσι πιστοί μεταφέρουν τα φάρμακα που περισσεύουν στα σπίτια τους και οι ιερείς των ενοριών τα διαβιβάζουν στο Κοινωνικό Φαρμακείο. Συγχρόνως μεγάλη στήριξη προσφέρουν και οι φαρμακοποιοί μέσω των ασφαλισμένων και κατά χιλιάδες συσσωρεύονται τα φάρμακα.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως αυτό που ζητούμε από τους κατοίκους της πόλης είναι να προσφέρουν φάρμακα και σιρόπια στο πλαίσιο των αντιβιώσεων για τα παιδιά, διότι αυτά είναι που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή.

Ο κ. Ματσιόλης πρόσθεσε πως το τελευταίο διάστημα και με την περαιτέρω λειτουργία του Ιατρείου Αλληλεγγύης έχει τετραπλασιαστεί ο αριθμός των ατόμων που προσέρχονται στο Κοινωνικό Φαρμακείο. Και ήδη αυτό το νούμερο το βλέπουμε και από την Πρόνοια που κάθε Τετάρτη εξετάσει τα δικαιολογητικά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το