Τοπικά

Τα «σήκωσαν» όλα από εξοχικό

«Φύλλο και φτερό» έκαναν άγνωστοι διαρρήκτες εν μέσω εορταστικής περιόδου την εξοχική κατοικία του πρώην αντιδημάρχου Αλμυρού κ. Γ. Εκίζογλου, στον παραθαλάσσιο οικισμό του Αγίου Δημητρίου Αχιλλείου. Οι άγνωστοι «σήκωσαν» στην κυριολεξία τα πάντα, από ηλεκτρικές συσκευές μέχρι και αγροτικά εργαλεία, ενώ προκάλεσαν υλικές ζημιές στα έπιπλα του σπιτιού. Σύμφωνα με τον κ. Εκίζογλου «η διάρρηξη έγινε το απόγευμα της προηγούμενης Τρίτης από αγνώστους που ήξεραν καλά την περιοχή», ενώ ο ίδιος επισήμανε ότι εδώ και μήνες πολλές εξοχικές κατοικίες στους παραθαλάσσιους οικισμούς του Πτελεού και του Αχιλλείου έχουν γίνει στόχος διαρρηκτών.

Την προηγούμενη Τρίτη ο πρώην αντιδήμαρχος Αλμυρού βρέθηκε στην εξοχική κατοικία του το μεσημέρι και μάλιστα συνομίλησε με φίλους του, οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στον παραθαλάσσιο οικισμό του Αγίου Δημητρίου Αχιλλείου. «Έφυγα από το σπίτι το μεσημέρι και γύρισα στον Αλμυρό. Την επόμενη ημέρα μου τηλεφώνησαν φίλοι μου από τον Αγ. Δημήτριο και μου είπαν ότι το σπίτι ήταν ανοιχτό. Αμέσως έσπευσα, αφού ειδοποίησα και την Αστυνομία και διαπιστώσαμε πως οι άγνωστοι είχαν κάνει το σπίτι «φύλλο και φτερό». Είχαν «σηκώσει» τα πάντα από το εξοχικό και είχαν αφήσει μόνο δυο καναπέδες και τα μαξιλάρια, που τα είχαν σκίσει με μαχαίρι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Εκίζογλου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν όλες τις ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού, όλα τα ρούχα, αλλά και αγροτικά εργαλεία που βρίσκονταν αποθηκευμένα. Επίσης, όπως επισήμανε ο κ. Εκίζογλου, «έσκισαν τα στρώματα και τα μαξιλάρια στα κρεβάτια και τους καναπέδες, στην προσπάθειά τους προφανώς να βρουν χρήματα. Δεν υπήρχαν χρήματα στο σπίτι, αλλά εκτιμώ ότι η συνολική αξία των αντικειμένων που αφαίρεσαν σε συνδυασμό με τις υλικές ζημιές που προκάλεσαν οι άγνωστοι δράστες αγγίζει το ποσό των 6.000 ευρώ περίπου» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Από την πλευρά της η Αστυνομία και η Σήμανση πήραν αποτυπώματα, αλλά όπως ανέφερε ο κ. Εκίζογλου «οι άγνωστοι δράστες εκτιμάται πως είχαν χρησιμοποιήσει γάντια. Πρέπει να είχαν βάλει από καιρό το σπίτι στο μάτι και «χτύπησαν» μόλις βράδιασε» τόνισε ο ίδιος και προσέθεσε: «Τους τελευταίους μήνες πολλές εξοχικές κατοικίες, σύμφωνα όσα γνωρίζω, στους παραθαλάσσιους οικισμούς του Πτελεού και του Αχιλλείου έχουν γίνει στόχος διαρρηκτών».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το