Photo Gallery, Τοπικά

Ανήλικοι δραπέτες διέπραξαν κλοπές σε Βόλο – Λάρισα

Οι δύο ανήλικοι δραπέτευσαν από το Ίδρυμα το πρωί της Τρίτης, ανήμερα των Χριστουγέννων

Δύο ανήλικοι δραπέτες από το Ίδρυμα Αγωγής Βόλου συνελήφθησαν για κλοπές. Τα παιδιά, ηλικίας 14 και 17 ετών, το έσκασαν από το Ίδρυμα την ημέρα των Χριστουγέννων και μέσα σε λίγες ώρες (μέχρι να εντοπιστούν και να συλληφθούν) διέρρηξαν δύο αυτοκίνητα και ένα μίνι μάρκετ. Οι διαρρήξεις τους έγιναν στο Βόλο και στη Λάρισα, όπου και συνελήφθησαν.

Οι ανήλικοι δραπέτευσαν από το Ίδρυμα το πρωί της Τρίτης, ανήμερα των Χριστουγέννων και αφού έκλεψαν μοτοσικλέτα από το Βόλο και διέρρηξαν Ι.Χ. αυτοκίνητο, πήγαν με το τρένο στη Λάρισα, όπου διέρρηξαν ένα ακόμη αυτοκίνητο και ετοιμάζονταν να διαρρήξουν μίνι μάρκετ! Συνελήφθησαν όμως επ’ αυτοφώρω.
Οι δύο ανήλικοι συνελήφθησαν στη Λάρισα, στην προσπάθειά τους να διαρρήξουν  κατάστημα μίνι μάρκετ ιδιοκτησίας 37χρονου Έλληνα. Οι ανήλικοι εισήλθαν στο κατάστημα σπάζοντας τη γυάλινη προθήκη του. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τον 17χρονο εντός του καταστήματος και αφού είχε αφαιρέσει το χρηματικό πόσο των 20 €, καθώς και 11 πακέτα τσιγάρα. Ο 14χρονος βρισκόταν στο πεζοδρόμιο, κάνοντας χρέη «τσιλιαδόρου».
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες απέδρασαν προχθές (25-12-2012) από το Ίδρυμα Ανηλίκων Βόλου, ενώ εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών:
– Στις 25-12-2012 το απόγευμα, αμέσως μετά την απόδραση, οι συλληφθέντες έκλεψαν τη δίκυκλη μοτοσικλέτα 39χρονου Έλληνα, η οποία βρέθηκε εγκαταλελειμμένη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου προχθές (26-12-2012) κοντά στο σταθμό του ΟΣΕ στο Βόλο και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της. Αφού οι συλληφθέντες εγκατέλειψαν τη μοτοσικλέτα στο σταθμό του ΟΣΕ, στη συνέχεια διέρρηξαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του δύο πολυσουγιάδες. Ακολούθως επιβιβάστηκαν σε συρμό του ΟΣΕ με προορισμό τη Λάρισα.
– Με την άφιξή τους στη Λάρισα, οι δύο δράστες αφαίρεσαν από το ανασφάλιστο όχημα 53χρονου ημεδαπού ένα πολυεργαλείο, μια συσκευή «GPS» αυτοκινήτου με το φορτιστή της, μια συσκευή «USB», ένα ζεύγος ακουστικών κινητού τηλεφώνου και ένα φορητό φακό.
Στην κατοχή του 14χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κλοπιμαία που αφαιρέθηκαν από το εσωτερικό των αυτοκινήτων και θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους. Σε βάρος των δύο ανηλίκων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα των διακεκριμένων κλοπών και της παραβίασης περιορισμών διαμονής.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας. Θα δικαστούν από δικαστήριο ανηλίκων. Επέστρεψαν, συνοδεία αστυνομικών και πάλι στο Ίδρυμα Αγωγής.

Σημειώνεται ότι, συχνά ανήλικοι τρόφιμοι του συγκεκριμένου Ιδρύματος, φεύγουν και διαπράττουν κλοπές και διαρρήξεις. Από τη διεύθυνση του Ιδρύματος έχει αναφερθεί ότι δεν πρόκειται για «φυλακή», αλλά για χώρο φιλοξενίας παιδιών, που φυλάσσεται μεν, ωστόσο υπάρχει και ελευθερία κινήσεων.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το