Photo Gallery, Τοπικά

Στους 40 θα φθάσει σήμερα το θερμόμετρο

Στους 40 θα φθάσει σήμερα το θερμόμετρο

Σκαρφαλώνει και πάλι ο υδράργυρος σε όλη τη χώρα με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν τους 39 βαθμούς Κελσίου και τους εναπομείναντες στις πόλεις να αναζητούν λίγη δροσιά σε κοντινές παραλίες και νησιά.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπονται υψηλές θερμοκρασίες για τις επόμενες ημέρες, ενώ σήμερα το θερμόμετρο θα αγγίξει σε ορισμένες περιοχές τους 40 βαθμούς Κελσίου.
Μικρή πτώση της θερμοκρασίας κατά δύο με τρεις βαθμούς Κελσίου αναμένεται από αύριο Τρίτη.
Ειδικότερα σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα θα είναι αίθριος, ωστόσο, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, αγγίζοντας κατά τόπους και τους 40 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3-5 μποφόρ με εξαίρεση τα δυτικά που θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Φωτιές

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής σε δασική έκταση στο Σταυράκι Ιωαννίνων. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 22 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και τη συνδρομή εναέριων μέσων. Χθες το απόγευμα εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πυρρή Αρκαδίας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, έξι άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο και τρία Πετζετέλ.
Νωρίτερα, είχε τεθεί υπό έλεγχο πυρκαγιά στο Σολωμό Κορινθίας που είχε ξεσπάσει το Σάββατο.

Εξάλλου μικρή φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα σε ελαιόδενδρα στη θέση Προφ. Ηλίας Αμποβού Αφήσσου, ανησύχησε του κατοίκους, που κάλεσαν την Πυροσβεστική. Η φωτιά ξέσπασε στις 2 μ.μ. και έκαψε τελικά χόρτα και θάμνους σε έκταση 100 τετραγωνικών μέτρων. Για την κατάσβεσή της, στις 4 μ.μ. περίπου, κινητοποιήθηκαν 4 οχήματα της Π.Υ. Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το