Πολιτική

Στουρνάρας: Δεν παίρνω σοβαρά τη σφαίρα

Με ψυχραιμία και χιούμορ φέρεται να αντιμετωπίζει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας την επιστολή με απειλές και μία σφαίρα που έφτασε στο γραφείο του με “αποστολέα” την “Κρητική Επανάσταση”.

Σύμφωνα με τον “Βηματοδότη”, μιλώντας με κυβερνητικά στελέχη που τον κάλεσαν για να του εκφράσουν την ανησυχία τους ο κ. Στουρνάρας ανέφερε: “Αρνούμαι να πάρω στα σοβαρά την σφαίρα. Και “.

Υπενθυμίζεται ότι ο φάκελος δεν έφτασε μέχρι τον υπουργό, αλλά εντοπίστηκε στη Γραμματεία του υπουργείου, οι εργαζόμενοι της οποίας ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Στο απειλητικό σημείωμα -μεταξύ άλλων- αναφερόταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι αν εκποιηθεί περιουσία “Κρητικού ή Έλληνα” ο ίδιος ο υπουργός και οι “εντολείς” του θα υποστούν τις συνέπειες.

Η οργάνωση -αν πρόκειται για τέτοια τελικά- έχει στείλει στο παρελθόν φακέλους με σφαίρες και απειλητικά σημειώματα σε εφορίες της Κρήτης.

Η υπόθεση προκάλεσε και μία πολιτική “κακοφωνία” εκ μέρους του στελέχους των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ντίμη Αργυρόπουλου, ο οποίος μέσω του λογαριασμού του στο Facebook ανέφερε πως την επόμενη φορά “θα φυτέψουν τις σφαίρες” στον Γιάννη Στουρνάρα.

Το (τουλάχιστον) ατυχές σχόλιο του υποψήφιου βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ντίμη Αργυρόπουλου, στο facebook για το περιστατικό με την αποστολή σφαίρας στο γραφείο του Γιάννη Στουρνάρα προκάλεσαν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Την έρευνα τη διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Παναγιώτα Φάκου, προκειμένου να διερευνηθεί εάν διεπράχθησαν τα αδικήματα της «πρόκλησης ή διέγερσης σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος και διατάραξη της ειρήνης των πολιτών».

Ο κ. Αργυρόπουλος υπενθυμίζεται ότι είχε γράψει: «Μα την άλλη φορά θα του τις φυτέψουν. Ο κόσμος εξαγριώθηκε και δεν το έχουν καταλάβει τα ζώα».

Μιλώντας, την Τρίτη (χθες), στον Αlpha 989, είπε: «Ήταν παρορμητικό αυτό το σχόλιο, ήταν περισσότερο χιούμορ. Στη ΝΔ δε συγχωρούν ότι είμαι στην πολιτική. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ, ούτε να είχα πληρώσει για τη διαφήμιση».

«Περισσότερο διαφημιστικά μας κάνουν ,ανεβάζουν τα ποσοστά μας. Έχω πει ότι από τώρα και στο εξής ό,τι αντιδράσεις και να γίνουν θα είναι εκ των έσω», πρόσθεσε.

Έντονα αντέδρασε -τη Δευτέρα- η ΝΔ, η οποία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο υποψήφιος βουλευτής και στέλεχος των ΑΝ.ΕΛ. Ντίμης Αργυρόπουλος με μια πρωτοφανή και ποινικά κολάσιμη ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, καλεί ανοιχτά τρομοκράτες να “φυτέψουν” σφαίρες στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Καλούμε τον κ. Καμμένο να καταδικάσει ξεκάθαρα, άμεσα και εμπράκτως την απαράδεκτη “παρότρυνση” του συνεργάτη του, αλλιώς θα είναι ο ίδιος ηθικός αυτουργός.

Επίσης, καλούμε τη Δικαιοσύνη να παρέμβει και να κινήσει τις διαδικασίες εναντίον του στελέχους των ΑΝ.ΕΛ».

Σε δήλωση του στα parapolitika.gr ο Ντίμης Αργυρόπουλος είχε χαρακτηρίσει ως λάθος του το εν λόγω σχόλιο, το οποίο χαρακτήρισε «σχόλιο της στιγμής».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το