Τοπικά

Κραυγή αγωνίας επαγγελματιών και κατοίκων της Μηλίνας – Συγκέντρωση σήμερα για συντονισμό ενεργειών

 

Έξι μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου και οι κάτοικοι κι οι επαγγελματίες της Μηλίνας μετρούν ακόμη τις πληγές τους, καθώς η θερινή περίοδος θα ξεκινήσει ωστόσο η εικόνα της περιοχής παραμένει τραγική όπως οι ίδιοι επισημαίνουν.
Για το λόγο αυτό υπάρχει κάλεσμα σε κατοίκους και επαγγελματίες της Μηλίνας και του Πλατανιά σε συγκέντρωση σήμερα στις 6 μ.μ. στη Μηλίνα για συντονισμό ενεργειών και περαιτέρω πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν.
Μιλώντας στη “Θ” ο εκπρόσωπος των κατοίκων κ. Ιωάννης Μαλαθούνης αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι “μέχρι τώρα δεν έχουμε δει τίποτα να γίνεται. Μεταθέτουν τις ευθύνες και πετάνε το μπαλάκι δεξιά και αριστερά. Ακούμε διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις αλλά τίποτα δεν γίνεται στην πράξη. Συγκεντρωθήκαμε μία ομάδα ανθρώπων για να μπορέσουμε να ζητήσουμε τα αυτονόητα. Εξι μήνες μετά και οι πληγές ακόμη παραμένουν ανοιχτές στην περιοχή μας. Βλέπουμε απραξία και εγκατάλειψη, δεν ακούμε τίποτα για χρηματοδότηση εργασιών και έχουμε χάσει κάθε ελπίδα”.
Σύμφωνα με τον ίδιο από την ημέρα των εκλογών και μετά υπήρξαν κάποιες μικρές παρεμβάσεις σε διάφορα οικόπεδα στη Μηλίνα, αλλά επιδερμικές αποκαταστάσεις. “Γίνανε από την Περιφέρεια επεμβάσεις και διαμορφώσεις ρεμάτων, αλλά λόγω χρημάτων δεν έχουν προχωρήσει όπως θα έπρεπε. Επίσης ο δήμος έχει κάποια οχήματα, αλλά δεν έχει προσωπικό ενώ βλέπουμε παρεμβάσεις στο ανατολικό τμήμα του δήμου” σημειώνει ο κ. Μαλαθούνης και συνεχίζει “το χωριό λειτουργεί, αλλά μέσα οι δρόμοι χρειάζονται παρεμβάσεις. Ακούσαμε για χρήματα που δόθηκαν για την ανάσυρση των αυτοκινήτων που βρίσκονται στη θάλασσα, αλλά μέχρι και σήμερα παραμένουν στη θάλασσα τουλάχιστον 20-30 οχήματα”.
Κάτοικοι κι επαγγελματίες ζητούν να προχωρήσουν οι παρεμβάσεις και να μπορέσει η περιοχή να ξαναβρεί τους ρυθμούς της, ενώ στη σημερινή συγκέντρωση θα γίνει συντονισμός των ενεργειών για τις επόμενες κινήσεις τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το